Sørnett

Populære nattevakter i barnehage

Foto: Arkiv

Foto: Arkiv

Mens mange barnehager i Kristiansand sliter med å finne nok søkere med pedagogisk utdanning, står pedagogene i kø for å jobbe nattevakt i Hokus Pokus barnehage.

Publisert:

-Nattevaktene er utrolig populære! Våre tretten pedagog-ansatte konkurrerer så og si om disse vaktene hver gang, forteller pedleder, Thor Åmli.

I løpet av syv år med nattåpen barnehage har de kun opplevd en eller to ganger at en ansatt uten førskolelærerutdanning har måttet ta over vakten på grunn av sykdom. Dette synes Åmli i seg selv understreker pågangen fra ansatte på nattåpen barnehage.

Ivrige ansatte
En fredag i måneden kan ti til tolv barn og to ansatte i Hokus Pokus barnehage glede seg til nattåpen barnehage. Dette er et tilbud studenter kan benytte seg av for å få en frikveld fra barn uten å belaste noen andre. Her leker barna, spiser pizza og opplever å få sove i barnehagen de går i til daglig. Men det er ikke bare barna som gleder seg til denne natten. Hokus Pokus sine ansatte synes også dette er et morsomt tilbud og tenker ikke over det som jobb.

- Barna er i et helt annet humør og stemningen er kjempefin. Vi har til og med opplevd at barna ikke vil hjem dagen etter.

Verdifull avspasering
De ansatte på nattevakten får fri på dagen og jobber seg opp avspasering.
- Avspaseringen er en viktig del av grunnen til at nattevakten er ettertraktet. Det er jo vanskelig å jobbe seg opp avspasering i en barnehagestilling hvor arbeidstidene er de samme hver dag. Derfor er det både moro og deilig å jobbe i en litt annerledes setting, og i tillegg jobbe seg opp litt fri, forteller Åmli.