Sørnett

Prisen for cannabisforskning

VINNEREN: Thomas Lundqvist, professor og psykolog fra Sverige. Foto: Mariann Habbestad.

VINNEREN: Thomas Lundqvist, professor og psykolog fra Sverige. Foto: Mariann Habbestad.

- Thomas Lundqvist er en verdig vinner, mener Øistein Kristensen, overlege på Sørlandet sykehus.

Publisert:

"Ut av tåka - prisen" ble i år utdelt for første gang. Dette er en pris som deles ut for å stimulere og premiere cannabisforskning og avvenning. Den heldige vinneren, Thomas Lundqvist, fikk et stipend og reise til en verdi av 10.000 kroner.

- Det føles helt fantastisk, smiler Lundqvist. Han legger til at dette er hans første pris for sitt arbeid, etter 38 års erfaring innenfor cannabisforskning. Thomas Lundqvist er psykolog i klinikk og professor i psykologi. Han har gitt ut en rekke bøker om hasjavvenning som har blitt oversatt på flere språk, blant annet russisk.

Juryens avgjørelse
Øistein Kristensen er overlege på avdeling for rus og avhengighet på Sørlandet sykehus. Han var en av representantene i dommerpanelet, som besto av kommunehelsetjenesten i Kristiansand. Han begrunner premieringen at Lundqvist har utviklet en banebrytende behandling.
- Tidligere behandling for avvenning har vært dårlig, men Lundqvist har vært med på å utvikle en metode som funkerforklarer Kristensen.

Avvenning via nett
Thomas Lundqvist mener selv at dialog mellom pasient og ansatt ved hasjavvenning er den beste metoden. Han har også utviklet nettstedet droginfo.com, som er et nettsted for dem som ønsker å slutte med rusmidler på egenhånd.

Lundqvist mener det er viktig å delta på konferansen her i Kristiansand, for å treffe mennesker som tenker som tenker det samme om hasjavvenning.
- Jeg lærer mye, får innspill og energi til å jobbe videre med behandlingtilbud, avslutter Lundqvist.

Les også: http://sornett.no/arkiv/82307

 

#"Ut av tåka-prisen"Vis flere

#hasjavenningVis flere

#Thomas LundqvistVis flere