Sørnett

"Fag og film" på Østsia

Minutter før innledningen. Foto: Ole Håve

Minutter før innledningen. Foto: Ole Håve

Onsdag kveld var det filmkveld på Østsia i regi av Prosperitas og Institutt for sosiologi og sosialt arbeid. De har holdt slike filmkvelder månedlig siden i høst.

Publisert:

Arrangementet er åpent for alle, men studieprogramleder for sosiologi og førsteamanuensis Ann Christin Nilsen opplyser om at hovedmålgruppa er sosiologistudenter.

[img187736_2RS]

- Du kan si at dette er for studenter både på sosiologi og sosialt arbeid, men det er først og fremst sosiologistudenter vi har samarbeidet med i denne varianten, forteller Nilsen til Sørnett. Tidligere var det folk flest som var målgruppa.

Prosjektet ble påbegynt for fullt i høst. Selv om de har hatt lignende ordninger før, så var det først i denne omgang at de begynte å ha det på Østsia.

- Det er en grunnleggende tro her at for å lære et fag som sosiologi så må du diskutere og snakke sammen. Det å da legge et arrangement til andre arenaer enn på skolebenken synes vi er viktig.

Bakgrunnen for prosjektet var spesiell filminteresse blant flere ansatte. Det var interesse for å diskutere fag via film.

Nilsen nevner at de har hatt lignende prøveordninger tidligere. Det pleide å være et samarbeid mellom sosiologiforeningen og Cinemateket som var veldig populært, hvor sosiologistudenter ble invitert til Cinemateket sitt program. Av ulike grunner falt det derimot sammen.

- Jeg var bortreist i flere år, og da forsvant dette. Så klarte vi ikke å følge det opp. Vi satte i gang på nytt med et formål om at det skulle være for studentene først og fremst, og oss som jobber her. Så det blir litt som en møteplass for studenter og faglige ansatte.

Onsdag kveld landet filmvalget på "Fight Club". Filmen er en amerikansk thrillerfilm med en blanding av mørk humor.

- Akkurat valget av Fight Club var basert på at jeg synes det er en utrolig film som reiser fram mange forskjellige problemstillinger. Jeg synes det er en film som er veldig interessant å diskutere rent sosiologisk. Det er mange ting krysset med maskulinitet, generasjonen og forbrukersamfunnet som er spennende tematikk som tas med i filmen.

[img187736_3RM]

Katarina Bonnevie er godt fornøyd med oppmøte på onsdag. Hun er leder for Prosperitas, også kjent som linjeforeningen for sosiologi og sosialt arbeid. Bonnevie sier at linjeforeningen har lenge lurt på hva som får studentene til å møte opp på arrangement.

- Vi har prøvd litt forskjellige ting og forskjellige samarbeid. Vi har et arrangement som er en full dag med foredrag fra mennesker fra kriminalomsorgen. Da kommer det masse studenter. Prøver vi en sosial fest kommer det ikke så mange. Så har vi speed date med Student UGA og da kommer det ganske mange studenter.

Bonnevie tilføyer at studentene ønsker det var noe mer.

- Når jeg prater med andre som også går sosiologi eller sosialt arbeid en til en sier mange at de ønsker det var noe mer. De ønsker et sted å gå, hvor de kan prate om fag på en sosial måte. Men de gjør det ikke. Er det fordi de bare har lyst når de snakker om det aner jeg ikke.