Sørnett

"Hovedprosjekt" Manageren

Benedichte Breistøl er en av de som har gjort mest for norsk e-sport.

Benedichte Breistøl er en av de som har gjort mest for norsk e-sport.

Benedichte Breistøl (28) startet som spilljournalist på fritid. Etter det har hun startet et av Norges beste e-sportlag, og er prosjektleder for det hardtsatsende datapartyet Digitality X i Stavanger.

Publisert:

- Jeg har gjort så mye innen gaming at jeg ikke husker alt jeg har gjort. Jeg har vært med på å drive e-sporten frem og gitt det en mer profesjonell holdning. Jeg håper også at innsatsen jeg har gjort har inspirert andre til å gjøre det samme, forteller Breistøl om sin innsats for norsk e-sport.

Blant annet har hun vært e-sportkommentator, hatt sitt eget talkshow på VGTV, arrangert e-sportturneringer  og mer. Gjennom hennes jobb for norsk e-sport har hun fått flere tilbud for å få jobbe med den europeiske toppserien innen spillet League of Legends (LoL), men har valgt å holde seg til Norge.

- Jeg liker det jeg har gjort i Norge, og om jeg skulle flyttet til utlandet måtte jeg gitt opp både laget mitt og Digitality X prosjektet, og det vil jeg ikke, forteller hun.

Dannet et av Norges beste lag[faktaboks]

Da Breistøl begynte å bli kjent med norsk e-sport i 2013, synes hun ikke lagene ble drevet på en godt nok organisert måte. Da valgte hun å starte sitt eget lag, Celestial Gaming (CG).

- Vi var først med i NM samme året som vi startet opp og kom på andreplass. Nå har vi to lag i den norske LoL serien, og ett i CS:GO serien, forteller hun.

League of Legends laget beste plassering er en 3. plass i nordisk mesterskap i 2016. TV2 har også laget en egen serie som fulgte CG på turneringer og i serien.

- Jeg er nå det som normalt vil kalles en daglig leder for laget. Jeg styrer sosiale medier og nettsiden, jeg er med på å lage og organisere treninger, jeg står for rekrutering av spillere, og det er jeg som ordner når og hvis interne problemer oppstår.

Digitality X

The Gathering som gikk av stabelen i påskeferien er kjent som Norges største dataparty. Breistøl skal nå arrangere Digitality X i Stavanger.

- Jeg jobber med å gjøre alt mulig. Jeg er med på å bygge scener, lage og designe nettsiden, grafisk design, videoproduksjon og alt mulig rart, så det er veldig gøy og nesten drømmejobben, forteller hun.

Hun ønsker at dette datapartyet skal fremme esporten i Norge, og vil at det skal bli på størrelse med verdens største dataparty, Dreamhack.

På sin facebookside skriver Digitality X:

- Vår visjon er å være et av de beste eventene innen LAN- og E-sport i Norge. (...) Vårt mål er å skape en unik arena for å fremme LAN- og E-sport miljøet i Norge, og vi vil inspirere gjennom opplevelser, aktivitet, kreativitet og engasjement.

Vil jobbe med e-sport på fulltid

Nå er CG og Digitality X det hun jobber med på deltid, for hun har også en vanlig jobb som sosionom. Men om hun får muligheten til å jobbe med e-sport i Norge på fulltid tror hun at hun tar sjansen.

- Jeg liker det sånn det er nå, at jeg kan bytte på hva jeg jobber med. Men får jeg muligheten til å jobbe med e-sport på fulltid her i landet så tar jeg nok fort utfordringen, sier hun.

Les om Amalie Marie Reisvåg som har fått jobb på grunn av spillingen her.

Les også om Kristine Hauge Thomassen som er Norges beste LoL-jente her.

Les og se TV-sak om jenters avslag på proffdrømmene her.