Sørnett

"Livet sett fra Roma"

Foto: Cappelen Damm

Foto: Cappelen Damm

Leder for filosofikafeen, Ralph Henk Vaags er sikker på at kveldens gjester ikke blir skuffet.

Publisert:

- Pollestad er alltid en interessant og underholdende foredragsholder, og jeg tror vi får oppleve en spesiell kveld, forteller leder for filosofikafeen Ralph Henk Vaags.

Forfatter, teolog og fiolog Kjell Arild Pollestad skal holde fordraget "Livet sett fra Roma" onsdag kveld.

-  Vi vet faktisk ikke så mye om hva Pollestad kommer til å si i morgen. Han har holdt kortene tett til brystet, noe som selvsagt har økt vår nysgjerrighet, sier Vaags.

- Selv om jeg ikke kan si så mye om hva han vil ta opp, skaper tittelen på foredraget  «Livet sett fra Roma» visse assosiasjoner, og de som besøker filosofikafeen i kveld vil neppe bli skuffet, legger lederen til.

Venter en spesiell kveld 

Vaags ser selv frem til hva kveldens foredrag vil bringe, og venter flere gjester.

- Jeg tror vi får oppleve en spesiell kveld. Han er en fargerik person, som alltid har mye å gi og personlig har jeg sett fram til denne kvelden. Jeg er ganske sikker på at vi vil få ekstra mange gjester denne kvelden, og kanskje bør man komme til kafeen i litt god tid.

[img137858_2RM]

Ralph Henk Vaags merker at de yngre gjestene som deltar slike kvelder viser stor interesse for foredragene i ettertid.

- Det som også er fint å merke er at tema som er tatt opp hos oss, er blitt et diskusjonstema på skolen dagen etter, fordi elever fra videregående skole har vært på våre arrangementer. Dette er ganske fantastisk, og vitner om at vi noen ganger lykkes ekstra godt med å skape ettertanke og samtaler, forteller Vaags.

Store planer for våren
Leder for filosikafeen legger ikke skjul på at de har mye spennende på foredragskalenderen fremover.

- De neste to møtene denne våren har fokus på klassiske spørsmål innenfor filosofien. Den siste onsdag i februar møter vi forfatteren og journalisten Kristin Flood, som spør ”Hva er et menneske?”. I mars får vi møte filosofen Einar Bøhn, som reiser spørsmålet om hva som er meningen med livet, avslutter Vaags.

Foredragene blir holdt hver siste onsdag i måneden på Aladdin kulturhus kl 18:30.

[faktaboks]