Sørnett

"Slaget om Sørlandet" - veien videre for Sørlandslagene

I strålende sol ble Sørlandsderbyet spilt. De tilreisende fra Grimstad var mange. (Foto: Roy Skjæveland)

I strålende sol ble Sørlandsderbyet spilt. De tilreisende fra Grimstad var mange. (Foto: Roy Skjæveland)

Med to sørlandslag i hver sin ende av tabellen var det duket for "sørlandsderby" på Sparebanken Sør Arena. Veien videre for lagene ser vidt forskjellige ut, men begge lag lover forsterkninger i sommer.

Publisert:

- Vi har et klart mål om å rykke opp, så nå er vi akkurat der vi skal være, forteller Start-spiller Espen Børufsen etter seieren mot Jerv.

Lørdags ettermiddag var det duket for sørlandsderby mellom Grimstads stolthet Jerv, og Kristiansands stolthet Start på Sparebanken Sør Arena. Rammen rundt kampen kunne knapt ha vært bedre, med strålende sol og med årsbeste i fremmøte på tribunen. Drøye 5000 tilskuere hadde funnet veien til Starts hjemmebane, hvorav drøyt 500 hadde tatt turen fra Grimstad for å heie frem sitt kjære Jerv. Supportergjengene Svaberget fra Grimstad, og Tigerberget + Ultras 1905 fra Start stod for super stemning allerede før avspark.

- Kampen betyr mye for supporterne, og ekstra mye for oss spillere forteller Børufsen.

Jerv kom til kampen med fattige 6 poeng på sine første 10 kamper, og stod uten en eneste seier. Start derimot kunne overta tabelltoppen med seier, og det tok ikke lang tid før Start viste at de ønsker å være Sørlandets flaggskip på fotballbanen. Etter at Jerv åpnet kampen med en kjempesjanse fra Alexander Lind tok Start over, og Simon Larsen fikk æren av å stange de gule fra Kristiansand i ledelsen etter en corner. Start fortsatte kjøret mot Jerv sitt mål, og fikk igjen uttelling på corner da Daniel Aase stanget inn 2-0, kun fire minutter etter den første scoringen. Blytungt for Jerv som åpnet kampen bra og ble snytt for straffe like etter 1-0.

Lagene gikk til pause på stillingen 2-0 til Start.

2.omgang startet forholdsvis rolig, uten at noen av lagene klarte å føre kampen. Espen Bøufsen på Start ble spilt elegant gjennom av dagens andre målscorer Daniel Aase etter 62 minutter, og takket for pasningen ved å sende Start opp i 3-0. Kampen syntes avgjort, men Jerv trener Arne Sandstø hadde noen ess i ermet og kastet innpå Christopher McConacher, som svarte på tillitten ved å redusere til 3-1 på et frispark 10 minutter etter innhoppet sitt. Frisparket kom i Start-keeper Håkon Opdals hjørne, så her kan det absolutt stilles spørsmål med keeperarbeidet. Sandstø foretok seg nok et bytte da Eirik Haugstad kom inn for Babajide Akintola. Også Haugstad svarte på tillitten ved å redusere til 3-2 for Jerv fem minutter før slutt, og skapte ny spenning i kampen. Dessverre for Sandstøs mannskap så evnet de ikke å skape noe særlig press på Start i sluttminuttene og Start rodde i land en 3-2 seier.

 

Veien videre for sørlandslagene


Det var en skuffet Jerv-kaptein Glenn Andersen som møtte Sørnett etter kampslutt.

[img163239_2RM]

- Vi har ikke vunnet på 10 kamper nå, det er ikke godt nok. Fortsetter vi slik så rykker vi ned, det kan jeg garantere, men heldigvis er et 20 kamper igjen av sesongen. Spillergruppa må innse at det ikke er lett å vinne fotballkamper, det er ikke bare å møte opp og bli servert de 3 poengene, vi må ofre mer. Vi har sluppet inn mål i alle kampene denne sesongen, vi har sluppet inn 40 mål, like mange som hele forrige sesong, det holder ikke sier en oppgitt Jerv-kaptein.

På spørsmål om spillerstallen er god nok fortsetter Andersen slik:

- Per dags dato har vi kun tatt 6 poeng, så dersom vi ikke går i oss selv og viser at vi er gode nok så må vi bytte ut helle troppen. Akkurat nå trenger vi 11 nye spillere, de 11 som har spilt i år har ikke vist seg tillitten verdig. Det er fakta det her, bare se på tabellen! Jeg pleier å si at det er 10 spillere som ikke har levert, men akkurat nå tar jeg med meg selv og avslutter Andersen.

 

Tabelltopp og glede for Start


For Start sin del betydde det mye å slå tilbake etter det pinlige cuptapet mot Fløy i midtuken. Fløy som i likhet med Jerv er en lokal rival, riktignok fra nivå 4 i norsk fotball. Start-trener Steinar Pedersen var en fornøyd mann etter kampslutt:

- Det betyr kjempe mye for oss å slå tilbake etter tapet for Fløy, samt å fortsette den gode sesongstarten vi har hatt. For oss var det viktig å slå tilbake etter det som skjedde på onsdag, for det er ikke noe vi ønsker å være bekjente av. Vi vet at hver eneste kamp er vanskelig, det handler om å være skjerpa, og å være på, det var vi i dag.

- Det er veldig vanskelig å planlegge hvordan sesongen skal gå, men vi ønsker å være med i toppen og vi har vunnet viktige kamper på hjemmebane og dette var også en veldig viktig kamp for oss å vinne, så vi er med i toppen, der vi ønsker å være.

 

Dyster stemning hos Jerv


For Start sin del ser fremtiden lys ut, med tabelltopp og et overkommelig kampprogram fremover. I Jerv-leiren er det stikk motsatt:

- Vi må erkjenne at vi er et bunnlag og ta en samling i bunn og nullstille til neste kamp for å snu dette. Akkurat nå er det dårlig stemning i troppen, men vi skal klare å snu om på situasjonen, forteller Jerv-trener Arne Sandstø.

- Sånn det ser ut blir dette en kamp for å overleve i divisjonen, avslutter Sandstø.

Det får han støtte i fra sin kaptein Glenn Andersen:

- Selvfølgelig blir det en kamp for å overleve denne sesongen. Vi har nå spilt en tredjedel av sesongen, og ligger nest sist på tabellen med 6 poeng. Per nå har ikke vi spillere vist oss verdige til å spille for Jerv sier Andersen oppgitt.
Forsterkninger i sommer

 

Både Start og Jerv ser på måter de kan forsterke spillerstallen på i sommer. Med opprykk og nedrykk som konsekvens for lagene så gjelder det å forsterke seg på de områdene man kan.

- Vi får nok gjort noen justeringer i sommer, men vi får se, først og fremst må vi fullføre vårsesongen, så tar vi det derfra sier Start-trener Steinar Pedersen.

Jerv-trener Arne Sandstø er mer klar på at det må forsterkes i sommer. På Spørsmål om vi kan forvente oss å se noen nye spillere inn i sommer svarer han følgende:

"Ja det skal du ikke se bort i fra", med et smil om munnen.