Sørnett

"Spis opp maten din!"

TooGoodToGo appen. Foto: TooGoodToGo.

TooGoodToGo appen. Foto: TooGoodToGo.

Too Good To Go er den nye populære appen. Den er lastet ned over 500 000 ganger, og ble laget som et forsøk på å redusere matsvinn blant butikker og spisesteder.

Publisert:

- vi Jobber for å spre et budskap som handler om å redusere matsvinn
- Line Larsen

Too Good To Go er en tjeneste der butikker og spisesteder kan selge mat som ellers hadde gått ut på dato, for en billig penge. Selskapet samarbeider med 1200 spisesteder rundt om i hele Norge.

Line Larsen jobber som ''matredder'', og rådgiver i Too Good To Go. Hun forteller at det hele ble startet opp av en gjeng unge nordmenn og dansker i Køpenhavn.

[img187047_2RS]

– De drev med med dumpster diving, og var opptatt av miljø og spesielt dette med å redusere matsvinn, forteller hun.

Videre forklarer hun at tanken bak var å finne en måte å redde dagsferske varer før de endte opp i søpla.

- Det hele har vært en stein-på-stein prosess, og det var først i fjor at selskapet kunne ansette folk i fulle stillinger.

Selskapet tjener pengene sine på et servicegebyr for hver solgte porsjon på appen, men mesteparten av inntektene går til spisestedene. Selskapet får heller ingen offentlig støtte.

Larsen sier at mye har skjedd på Sørlandet, men håper at enda flere spisesteder og butikker blir med på laget.

Sørnett har snakket med fire av butikkene som utnytter seg av tjenesten i Kristiansand, for å få vite litt mer om deres erfaringer med appen.

Josefine Røiseland som jobber for Subway Aquarama syntes konseptet er flott og hun ville gjerne fortelle mer om hennes erfaring. Hun forklarer at på Subway Aquarama har man muligheten til å bestille to ulike menyer: en stor subway-meny eller en pakke med 5-6 cookies:

- Det selges spesielt mange cookies og varene forsvinner fort, sier hun begeistret.

På Aquarama så selger de spesielt mye på morgenen og kveld. Hadde ikke varene blitt solgt så hadde de blitt kastet, fortsetter hun.

Henrik Pedersen er sjef for Meny Torvet, og han er veldig fornøyd med ordningen:

- Det er spisbar mat som ellers hadde blitt kastet, forklarer han.

Han tror også at appen fører til at flere kunder kommer til butikken og at de også selger bedre av andre varer. Han sier at de blir ofte solgt i løpet av noen minutter. Det er ikke bare på Meny Torvet at de er fornøyd med appen. En av de ansatte på søsterbutikken, Meny Albert har også kun positive ord om å komme med.

- Vi er veldig fornøyde! Varene blir nesten utsolgt med engang. Sier en av de ansatte, Michelle Tronstad.

Vi fikk også lov å komme inn på kjøkkenet til Scandic Kristiansand Bystranda.

[gallery link="none" columns="1" size="full" type="slideshow" ids="187138,187139,187145,187141,187142,187143,187144"]

Driftssjef Hans Kristian Klækken forklarer at Scandic selger fem frokoster per dag, og at de blir utsolgt stort sett hver gang. Vi fikk lov til å filme hvordan de gjorde klar en pakke med Too Good To Go på Scandic Hotell Bystranda, se videoen under: