Sørnett

Rakk russedåpen

Russedåp. Foto: Thale Holm

Russedåp. Foto: Thale Holm

Corona satt stopper for alt av arrangementer russen hadde planlagt, men etter staten ga samtykke til kontrollerte åpninger av samfunnet fikk russen i det minste med seg sin egen avslutning.

Publisert:

Coronavennlig feiring 

Lørdag ettermiddag møttes russen på det som var årets første russefeiring. Samlingspunktet var ved bobil-plassen på Verven hvor de feiret med musikk, taler og dåp. Tradisjonelt sett kler russepresidenten seg opp som en prest og døper russen i øl. Men på grunn av Corona droppet russen øl-døpingen og alt annet som krever fysisk kontakt. Den Coronavennlige dåpen ordnet russestyret med å fikse en scene og megafon. På den måten kunne de holde avstand gjennom hele programmet.

 

[img209147_2RM]

 

Glad for å kunne feire

- Akuratt nå er jeg er bare glad for å se alle igjen. Jeg tenker ikke på russetiden som gikk tapt, men heller den jeg får ta del i, forteller Aleksander Birkeland Klungland.

Russen som var til stede virket ikke bitre over de tapte festene Corona avlyste. De var heller fokuserte på å skape god stemning av tiden de hadde igjen.

- Vi har hele april, mars og mai å ta igjen for nå. Så jeg kommer ihvertfall til å være veldig opptatt både i dag og i morgen, kommenterer Klungland.

[img209147_3LM]

Ikke ferdig med russefeiringen

Russepresidenten Juliane Bruseth var spent på hvordan dagen skulle gå. Hun var redd for at det skulle bli vanskelig for russen å holde avstand. Men dette ble jo kjempebra, forteller hun smilende.

Bruseth forteller videre at det var godt å endelig kunne kle seg i russedress. Mest sannsynelig er det ikke siste gang hun tar den på.

- Jeg har snakket med andre de russepresidenter i fylket. Alle har lyst til å ta opp den tapte russetiden. Dersom det blir lov med store forsamlinger igjen, forhåpentligvis i sommer, vil Agder-russen feire ordentlig med store arrangementer.

[img209147_4LM]

Forventningsfull til sommeren

Ida Løyning forteller at det har vært etterlengtet å kunne feire at hun er russ. Forhåpentligvis er det ikke siste gangen heller, sier hun smilende.                                      - Jeg har store forventninger til sommerferien, forteller Løyning.

Russen har vist stort hensyn til Coronarestreksjonene ved å droppe alt av forsamlinger og arrangementer, som skulle ha vært tidligere i vår. Nå får de forhåpentligvis feiret russetiden i sommer.

Nyheter Vis flere

Kampen mot marin forsøpling

Kampen mot marin forsøpling

Forskere bak ny studie beregner 170 billioner plastpartikler ut i verdenshavene. I Norge slippes det 19 000 tonn med mikroplast ut fra norske kilder på land hvert år. Med mikroplast som en global forurensning finnes det heldigvis flere som kjemper mot marin forsøpling i Norge.

Kristiansands unge sier deres meninger
Er gresset grønnere i Kristiansand?
Oppstart av IK Start kvinner har hjulpet på interessen for kvinnefotball i Kristiansand