Sørnett

Redd for dårlig journalistikk

Anne Berit Larsen. Foto: Norsk Journalistlag

Anne Berit Larsen. Foto: Norsk Journalistlag

Flere årsverk skal kuttes innenfor mediebedrifter i Kristiansand. Dette kan føre til at kvaliteten på nyhetene blir svekket.

Publisert:

Anne Berit Larsen nestleder i Agder Journalistlag og journalist i NRK Sørlandet, er bekymret for at journalistikken skal bli dårligere.

– Jeg tror ikke færre journalister kan lage et like godt produkt som det er i dag. Det er helt opplagt, men det betyr heller ikke at den journalistikken vi får er dårlig. Det betyr at mediehusene må innrette seg deretter. Og det å si at journalistikken blir like god, er bare tull. Sånn virker ikke verden.

Hun mener det vil bli problematisk når det stadig blir større krav om løpende nyheter som skal ut til folket, og færre journalister til å publisere dem.

- Dette er et stort problem som folk vil merke. Det å ha journalister som overvåker samfunnet og ser på hva de som har makt driver med, er kjempeviktig, sier Larsen.

Også leder av Agder Journalistlag, Liv Ekeberg er bekymret for situasjonen og medlemmenes usikre fremtid.

- Det kan bli vanskelige tider, men jeg forsikrer om at journalistlaget skal bistå så godt de kan.

- Hard kamp om jobbene
Reduksjonen av årsverk vil være dramatisk for Kristiansand, og med rekordhøye søkertall til journalistutdanningen som tilbys i Kristiansand er flere av studentene bekymret.

- Jeg tror det lønner seg å begynne i det små hos de lokale mediebedriftene, for det kommer til å være mange om beinet når jeg skal ut på arbeidsmarkedet. Jeg er sikker på at det ikke kommer til å bli lett å få jobb, sier Susann J. Rismyhr.

Vegard Aulstad ser derimot positivt på situasjonen.

- Jeg tror det kommer til å bli en endring i løpet av de årene som kommer. Ingen spådde den store endringen som er i ferd med å skje, og det kan lett komme en endring i løpet av de årene jeg skal studere.

Vanskeligere å få jobb

[img69867_2LM]

Anne Berit Larsen tror det kan bli problematisk å få jobb i nær fremtid.

- Jeg tror det vil bli vanskeligere å få jobb, men jeg tror det alltid vil være jobber for flinke journalister. Dyktige journalister trengs bestandig og hun håper virkelig ikke at ungdom slutter å velge journalistikk som yrke som følge av dette, sier Larsen.

Torsdag kommer det endelige resultatet av forhandlingen om sluttpakkene til de ansatte i Fædrelandsvennen som må gå av.