Sørnett

Refleksmarkering i Markens

Klart for å dele ut refleks. Fra venstre distriktsleder i Trygg Trafikk, Ole Rath, Julie Aas (14), Marlene Duvold (14) og Siw Arstad (14). Foto: Olav Andreas Hoel.

Klart for å dele ut refleks. Fra venstre distriktsleder i Trygg Trafikk, Ole Rath, Julie Aas (14), Marlene Duvold (14) og Siw Arstad (14). Foto: Olav Andreas Hoel.

Trygg Trafikk markerte refleksens dag med å dele ut gratis refleks i Markens. De fikk delt ut over 1.000 reflekser den timen utdelingen varte torsdag kveld.

Publisert:

Seks elever fra Havlimyra skole stilte opp for å dele ut reflekser i høstmørket i Markens. Refleksene er i år designet av kunstneren Pushwagner. Og elevene trivdes åpenbart med å dele ut refleksene.

- Det er morsomt. Folk tar imot, sier 14 år gamle Siw Arstad etter endt utdeling.

Da distriktsleder i Trygg Trafikk Vest-Agder, Ole Rath, foreslo å avslutte utdelingen, utbrøt en av jentene at det fortsatt er folk som vil ha reflekser, og tok med seg flere reflekser og delte ut.

- Sjokkert

Rath var godt fornøyd med elevenes innsats, men er sjokkert over hvor få som faktisk bruker refleks når de er ute og går i mørket.

- De aller fleste tar imot refleksen med et smil. Men det er sjokkerende hvor mange som ikke har refleks, og dem som heller ikke vil ta imot. Det hjelper ikke å ha dem liggende i en skuff hjemme når de er ute og går i mørket, sier Rath. Han deltok ivrig i refleksutdelingen sammen med skoleelevene.

[img47549_2RM]

Grete Randsborg Jonseg var en av dem som tok imot refleks.

Er du flink til å bruke refleks?

- Ja, jeg har blant annet en hjerteformet refleks på ryggen.

- Mest latskap

[img47549_3RM]

Arne Christian Ringsbu er lærer for elevene som deltok på utdeling, og hadde med seg datteren Adina Ringsbu (8 år). Han innrømmer at han ikke er like flink til å bruke refleks som datteren.

- Hun bruker alltid refleks i mørket. Selv er jeg ikke like flink.

Hvorfor bruker ikke du?

- Det er nok mest latskap. Jeg tenker ikke over det.

Det er nok også noe av trenden. Sørnett.no skrev i går at voksne prioriterte barna og ikke tenkte på seg selv når det gjelder refleksbruk.

- Det er viktig at de voksne også tenker på seg selv, og ikke bare tar på barna refleks. Man blir ikke sett bedre i mørket når man er voksen enn når man er barn. Mange sier når vi treffer dem, at de skal ta refleksene med hjem til barna. Da spør vi ofte om de ikke skal ha en selv også, sa Rath til Sørnett.

Biler og fotgjengere

[img47549_4RM]

Utdelingen pågikk i krysset ved Markens og Henrik Wergelands gate. De stoppet både fotgjengere, syklister og bilister for å dele ut årets refleks. Og de aller fleste tok gladelig imot.

Hvor mage reflekser har dere delt ut i dag?

- Tilsammen har vi delt ut minst 2.000 reflekser i dag, og bare her har vi delt ut minst 1.000, så det er kjempebra, sier Rath.

Hvor mye koster refleksene dere deler ut?

- Refleksene koster oss mellom 7 og 10 kroner per stykk, men vi føler det er vel anvendte penger. Nå håper jeg bare folk bruker refleksene, og at de ikke havner i en skuff, avslutter Rath, godt fornøyd med dagen.