Sørnett

Regn til besvær

Ly for regnet: Far og sønn refsnes koser seg med is og kake på Presteheia. Foto: Sindre Hopland

Ly for regnet: Far og sønn refsnes koser seg med is og kake på Presteheia. Foto: Sindre Hopland

Mens det krydde av folk på Presteheia, skapte regnet større problemer for oppmøtet på Fagerholt.

Publisert:

[nggallery id=433]

Dagen startet bra for elevene ved Fagerholt og Presteheia med barnetog i byen til oppholdsvær. Da toget var ferdig og man trakk opp mot skolene kom derimot regnværet som skulle få sette sitt preg på dagen.

- Grunnet regn så er det litt mindre folk, men her koser vi oss og det er god stemning, kunne entusiastisk Stephen Seiler ved Fagerholt Barneskole fortelle, mens han solgte kaker og is til de som hadde fått plass under tak i skolegården.

Mens regnet skapte et noe mindre besøk enn vanlig på Fagerholt var det ingen hindring på Presteheia. Der var det tykt av mennesker, hvor i tillegg Oddernes Skolemusikkorps dukket opp og spilte. En av de som var fornøyd med dagen var Ingveig Løvdahl.

- Været er dårlig, men vi kompenserer med godt humør, fortalte Løvdahl, mens to av hennes barn Olav og Erling føyk rundt og deltok på diverse leker som var satt opp for anledningen.

Søker ly for regnet

- Vi pleier alltid å være her oppe på 17. mai, forteller Preben Refsnes.

- Når man har 4 barn som går her så jo det ganske selvsagt at ender opp her på skolen. Det er helt greit her oppe, bra med kjentsfolk, men skulle gjerne vært nede i sentrum å sett bilkortesjen, sier han med et lurt smil

Far og sønn Refsnes koser seg med is og kake i regnet.

- Jeg har spist null is, men to kaker, forteller Ruben Refsnes.

- Vi sang utrolig høyt i dag, det veldig gøy, men det gøyeste er å være her oppe på skolen forteller den engasjerte 4. klassingen.

Sørnett kommer tilbake med mer om 17. mai på Fagerholt og Presteheia i Oddernes Avis.