Sørnett

Regntung start på Byfesten

Josefine og Oskar avslutter konserten. Foto: Mads bjerkøen

Josefine og Oskar avslutter konserten. Foto: Mads bjerkøen

I dag er det duket for byfest på Øvre torv, med is, sirkus, alpakkaer og konserter. festen startet tidligere i dag, klokken 12, og fortsetter til klokken 23.

Publisert:

Regnet falt over øvre torv imens folk samlet seg på torget. Festlighetene har enda ikke begynt, men det virker som at alle barna i byen er her med foreldrene sine.

Festen starter med en introduksjon eller rettere sagt, orientering av hva som kom til å skje i løpet av dagen. Det går raskt over, og scenen er satt for Josefine og Oskar, vinnerne av fjorårets MGP jr. Det var en stor hit blant de yngste i publikum, men jeg er rimelig sikker på at de sang en av sangene to ganger.

Etter søskenparet kom lokalkjendis og badelandsmaskot Aqualama på scenen, med sang og dans. Som bandet før var dette en enorm hit blant barna, og mang en dans ble danset under havet av paraplyer foran scenen. Underveis kom også resten av byens mange maskoter på scenen og deltok i dansen.

- Jeg likte Josefine og Oskar best. Det sa Hanna (7) om de to konsertene. Hun syntes at maskotene var morsomme også, men at det varte litt for lenge.

Blast

Etter konsertene var ferdig kom TikTokkokkene August og Martin for å lære byens barn hvordan man lager en milkshake. De to hadde god kontakt med publikum gjennom hele "milkshakeskolen" og barna var mer enn fornøyde med å rope ut forslag og svar. Selv om det var litt tvil om at kokkeduoens blender kom til å fungere i regnet, ropte deres blender-slagord: "Blast!" sammen med publikum.

- Det var gøy å se August og Martin i virkeligheten. Jeg liker videoene deres veldig mye, fortalte Jakob (13). Han synes at mye av dagen hittil hadde vært litt barnslig, men han så frem til konsertene senere på dagen.

[img234649_2RF]