Sørnett

Reichert er sjefen

Til høyre: UIAs nye rektor, Frank Reichert. Til venstre: UIAs nåværende rektor, Torunn Lauvdal.

Til høyre: UIAs nye rektor, Frank Reichert. Til venstre: UIAs nåværende rektor, Torunn Lauvdal.

Etter to valgomganger ble det Frank Reichert, som satt igjen med tittelen som ny rektor ved UiA.

Publisert:

Jevnt løp til siste sekund
Resultatet ble offentliggjort i møterom A7 006 onsdag kveld, og var nærmest så jevnt som det kunne blitt. Til slutt var det Frank Reichert som fikk tittelen som ny rektor ved UIA, med 49,48 % av stemmene. Motkandidat, Sigbjørn Sødal tapte med 49,28% av stemmene.

Nåværende rektor, Torunn Lauvdal går nå mot slutten av sin periode som rektor, mens Reichert starter i arbeidet 1.januar 2016.

[img129274_2LM]

 

 

 

 

 

 

 

 

Det er en forbløffelse!

- Det er nesten merkelig når det først har skjedd, etter du har jobbet for det så lenge. Jeg synes det er flott å se at så mange tror på mitt program, det sier en storfornøyd Frank Reichert.

[img129274_3RS]

 

Leder i Studentorganisasjonen i Agder, Ruben Haugland, synes valget av den nye rektoren har vært spennende å følge.

- Det har vært veldig spennende. Vi har hatt to sterke kandidater, og begge har stilt sterkt gjennom hele valget. Til slutt fikk den som har jobbet mest med å vise seg blant studentene og å vise at han ønsker å ta vare på oss studenter, flest av stemmene. Det kommer til å bli spennende å se hvordan han styrer "skuten" de neste fire årene.

 

 

 

[img129274_4LS]

Tidlige tall viste stor økning i valgdeltagelsen blant studentene. Jan Arve Olsen, informasjonssjef på UiA, bistår valgstyret med gjennomføringen av valget. Han mener økningen kan skyldes bedre teknologi.

- Vi har fått bedre valgside på nett, blant annet med debattmulighet. Det er rett og slett enklere enn før, forteller Olsen.