Sørnett

Reinert og gatekunsten

Reinert foran gatekunst laget av @sedinzunic
 Foto: Paul Ove Paulsen

Reinert foran gatekunst laget av @sedinzunic Foto: Paul Ove Paulsen

Da barna til Paul Ove Fredriksen flyttet ut, måtte han finne noe annet å ta bilde av, da startet han Instagramkontoen @Reinertthedog der han tar bilder av hunden sin foran gatekunst. Nå har han 5699 følgere.

Publisert:

Sist oppdatert: 16.05.2023 kl 15:32

Paul og Reinert poserer foran gatekunst
 Foto: Paul Ove Paulsen

Paul og Reinert poserer foran gatekunst Foto: Paul Ove Paulsen


- Det finnes mange Instagramkontoer med dyr. Så det gjelder vel å bruke riktig #hashtag og ta gode bilder, sier Paul som får mange koselige og positive tilbakemeldinger på Reinert sin Instagram.

Reinert er en dvergdachshund som har vunnet flere konkurranser, blant annet ukas bilde på "God morgen Norge". Paul Ove Fredriksen, eier av Reinert, har gått fullt inn i hunde-miljøet på Instagram. Han har meldt seg inn i flere Instagram konkurranser, og er veldig glad i å dele livet til Reinert, og deres interesse i å se på, og finne gatekunst.

Reinert foran gatekunst av seg selv laget av @quirky_mouse_streetart
 Foto: Paul Ove Paulsen

Reinert foran gatekunst av seg selv laget av @quirky_mouse_streetart Foto: Paul Ove Paulsen


Fredriksen har lenge vært interessert i gatekunst. Han og Reinert pleier å gå turer forskjellige steder, og prøver å finne gatekunst på veien. De har veldig ofte kommet over forskjellige kunstverk helt tilfeldig, men noen ganger har de hørt fra andre kilder hvor de kan finne ulike gatekunstverk.

Paul Ove og Reinert har kjennskap til flere gatekunstnere, og en av disse gatekunstnere Quirky Mouse har til og med lagt et eget kunstverk til ære for Reinert.

Paul Ove og Reinert pleier ofte å ta bilde foran gatekunst, og inne på kunst museer de har fått tilgang til. De har blitt godt kjent med noen kunstnere som inviterer de med på utstillinger. Blant annet har de fått være med på "impulskontroll" utstillingen av @vlekart i Mandal.

Reinert på utstilling av @pirolterik
 Foto: Paul Ove Paulsen

Reinert på utstilling av @pirolterik Foto: Paul Ove Paulsen

Byttet ut barna med hund

- Mine barn er voksne, så det er ikke så spennende å ta bilde av de. Så jeg lagde heller en Instagramkonto for Reinert, så ville jeg lage et kjennemerke til Reinert, så tenke jeg Reinert the dog, forteller Paul Ove Fredriksen, eier til Reinert.

For Multe startet kontoen litt annerledes

Connie Ferrazzo ble først kjent med hundemiljøet på Instagram da hun begynte å se på hunder hun ville ha. Det var på Instagram hun fant pincher rasen, deretter begynte hun å følge flere kontoer som delte informasjon om pincher-rasen. Connie brukte disse kontoene til å spørre rundt om rasen, og få informasjonen hun trenger til å ta beslutningen om dette var rasen for henne.

Multe og Connie ute på tur
 Foto: Connie Ferrazzo

Multe og Connie ute på tur Foto: Connie Ferrazzo

Connie hadde noen fordommer mot å starte en Instagram konto for sin egen hund. Hun tenkte hun ikke skulle bli som de folkene som alltid legger ut bilder av kjæledyrene sine. Men fordommene hun hadde ble fikset da hun selv fikk en hund, og hun skjønte hvor gøy det er å ta bildet av den.

- De som selv har hun kan nok bedre forstå seg på hunde-instaen, sier Connie Ferrazzo.

Hvordan ble Multe sin konto til?

- Jeg begynte jo at ta veldig mange bilder av Multe. Jeg tror nok ikke de som følger meg på min egen konto er så interessert i å bare se bilder av Multe, så jeg opprettet en egen konto for Multe, hvor jeg kunne legge ut så mange bilder av Multe som jeg vil, forteller Connie.

Hundemiljøet på Instagram er ganske stort, det er oppbygd av mennesker som er veldig glad i hund. Connie fortalte at hun har fått mye god og positiv respons på kontoen sin, og har hatt folk som spør henne om rasen, trening og hunden. Folk har også spurt etter tips angående hund, og hva som er bra og dårlig.

Multe i en blomstereng
 Foto: Connie Ferrazzo

Multe i en blomstereng Foto: Connie Ferrazzo

- Jeg er veldig glad i å ta bilder, så jeg tar mange fine bilder, og jeg tror nok det hjelper til med å trekke folk inn til Multe sin konto. Hun har jo egentlig blitt en kjendis, folk har kjent henne igjen på dyrebutikker, hundearrangementer og slikt. Det er jo litt morsomt da at de kjenner igjen Multe, men ikke eieren, for det er jo bare Multe de ser på Instagram, sier Connie.

Nyheter Vis flere

Kampen mot marin forsøpling

Kampen mot marin forsøpling

Forskere bak ny studie beregner 170 billioner plastpartikler ut i verdenshavene. I Norge slippes det 19 000 tonn med mikroplast ut fra norske kilder på land hvert år. Med mikroplast som en global forurensning finnes det heldigvis flere som kjemper mot marin forsøpling i Norge.

Kristiansands unge sier deres meninger
Er gresset grønnere i Kristiansand?
Oppstart av IK Start kvinner har hjulpet på interessen for kvinnefotball i Kristiansand