Sørnett

Reisende i Kristiansand er ikke imponert av Go-Aheads planer

Slik vil toget mellom Oslo-Stavanger se ut når Go-Ahead tar over. Foto: Go-Ahead

Slik vil toget mellom Oslo-Stavanger se ut når Go-Ahead tar over. Foto: Go-Ahead

Transport-selskapet Go-Ahead tar over sørlandsbanen om 10 måneder, men til tross for løfter om et bedre togtilbud, er ikke reisende i Kristiansand så sikre.

Publisert:

Go-Ahead er Storbritannias største jernbaneoperatør, og har nå etablert seg på det nordiske markedet. Om 10 måneder vil Go-Ahead erstatte noen av VY's (tidligere NSB) togstrekninger i Norge, blant dem sørlandsbanen. Om innbyggere av Kristiansand ønsker å reise med tog til Oslo eller Stavanger må de altså benytte seg av disse nye togene.

Klikk på videoen under for å se hva tog-reisende på Kristiansand togstasjon har å si om Go-Aheads overtakelse av sørlandsbanen.

https://youtu.be/dQlp-RDW3L4

Kommunikasjonsansvarlig i Go-Ahead Nordic, Ulrika Mebius, forklarer at Go-Ahead ønsker å gjøre togopplevelsen litt mer komfortabel for reisende.

- Vi kommer til å jobbe mye med service om bord, og gjøre det behagelig å reise med ekstra plass i vår pluss avdeling. For å øke antall reisende vil vi introdusere nye helgepriser, i tillegg til å ha noen ekstra avganger fra Stavanger til Oslo på morgningen. Vi vil også forbedre togkafeen, og vi vil forsøke å gjøre noen avganger litt raskere.

Go-Ahead har et årsbudsjett på 150 millioner kr, dette er kun en tredjedel av hva budsjettet til VY er. Dette skaper bekymring hos noen reisende da spørsmål om hvordan dette vil påvirke personalet i bedriften kommer opp. Mebius stiller seg her kritisk til VY sitt høye budsjett.

- Vi kommer ikke til å spare noe mer, men vi tror på en økning av reisende ved å blant annet øke antallet reiser. Man kan også vende på det og undre over hva VY har brukt alle pengene på i sitt budsjett. Vi i Go-Ahead tror vi kan gjøre det smartere og benytte oss av flere kostnadseffektive løsninger.

For de reisende på Kristiansand stasjon vil det bli spennende å se hvordan endringene med Go-Ahead vil fungere, og om selskapet oppnår den ønskede suksessen gjenstår å se.