Sørnett

Rekordtall for studentradioen

Robertson er svært fornøyd med utviklingen. Foto: Susanne Flølo

Robertson er svært fornøyd med utviklingen. Foto: Susanne Flølo

Studentradioen holder i disse dager på med store omstillinger og kan nå vise til å ha rekordstort medlemstall i stallen. Redaktør i studentradioen, Jeremy Robertson gleder seg over utviklingen.

Publisert:

 

- Det er en dobling siden i fjor, og det tyder jo på at folk er interessert og det er jo veldig bra. Flere medlemmer fører jo også til at vi får mer penger av SIA til å jobbe med studentradioen.Vi får nå nye opptakere og Digas (radio-redigeringsprogram), slik at vi slipper å reise opp på Gimlekollen for å lage saker, så det blir på en måte en liten revolusjon fos oss. I år er det også rekordmange jenter i radio-stallen, og det er også en positiv utvikling i forhold til tidligere, sier han.

 Det gøyeste er jo at du kommer unna med alt du sier, og at ingen kan ta deg på det. - Jeremy Robertson

Vil ut på FM båndet

Til tross for fremgangen får ikke radioen utnyttet sitt fulle potensiale. Målet er å komme på FM-båndet i Kristiansand.

- Målet nå er å holde en stabil studentaktivitet og antall medlemmer. Etter hvert håper vi på å få nok midler til å gå ut på FM båndet, men det er nok et stykke frem i tid, sier han.

Trenger sponsormidler

Robertson er klar på at det sponsormidler som må til for å utvikle radioen videre.

- I dag samarbeider vi med Oppfinans og ColorLine blant annet, men vi trenger flere sponsorer for å drive programmet videre.

Han har selv et program på studentradioen hver mandag ettermiddag kalt "Under forhuden" som han leder sammen med medstudentene Henrik Risdal og Bendik Berg Jensen.

- Det gøyeste er jo at du kommer unna med alt du sier, og at ingen kan ta deg på det, ler han, og anbefaler folk å teste ut konseptet.

Drives av studenter

Studentradioen er i dag drevet ene og alene av studenter. Det er studentene selv, i samarbeid med redaktøren som bestemmer hva programmene deres skal inneholde og det gir mye rom for kunstnerisk frihet. Radioen streamer i dag alle sine sendinger via Studentradioen.no og byr på kveldssendinger mandag-torsdag hver uke. I tillegg er et radioprogram kalt "fotball-fredag" i oppstartsfasen slik at snart alle hverdager vil være dekket.