Sørnett

Retter søkelys på fremtidens arbeidsliv

Trond Madsen, rådgiver i NHO Agder, mener temaet for årets konferanse gjenspeiler tiden vi er inne i. Foto: Moment studio.

Trond Madsen, rådgiver i NHO Agder, mener temaet for årets konferanse gjenspeiler tiden vi er inne i. Foto: Moment studio.

Agderkonferansen 2016 går av stabelen tirsdag. Trond Madsen, rådgiver i NHO Agder, mener konferansen fremmer et høyst aktuelt og viktig tema.

Publisert:

– Vi er inne i en tid som preges av omstilling og endringer i arbeidsmarkedet. Teknologi, roboter og digitalisering har blitt helt grunnleggende for mange endringer, både for hvordan vi jobber og hvilke type jobber vi har. Dette gjelder både privat og offentlig sektor, og innen alle typer jobb, forteller Madsen.

Et aktuelt og viktig tema
Agderkonferansen 2016 finner sted på Kilden teater- og konserthus. Tema for årets konferanse er Fremtidens arbeidsliv: De nye jobbene. Madsen mener temaet for årets konferanse gjenspeiler tiden vi er inne i.

– Vi står i dag overfor det som mange kaller den fjerde industrielle revolusjon, også kjent som den digitale revolusjonen, i arbeidslivet. Dette preger Kristiansand som region, men også hele global-økonomien, utdyper han

Madsen forteller at dette er et tema som nylig har blitt tatt opp på konferansen i Davos, samt av president Barack Obama.

– Det forteller mye om hvor aktuelt og viktig temaet er, utdyper han.

Foredrag av næringsministeren 
Madsen kan friste med et variert program, med foredrag av blant annet næringsminister Monica Mæland (H). Hun skal snakke om hvordan vi kan legge til rette for nye måter å jobbe på, og nye jobber. [faktaboks]

– Ny teknologi, roboter og digitalisering vil forandre måten vi jobber på, men jeg mener vi har gode forutsetninger for å takle endringene vi står overfor, ikke minst i Agder. Sørlandet har mange dyktige folk og kompetente miljøer, så selv om det er utfordrende tider for mange, er det også muligheter, avslutter hun.