Sørnett

Rik flora av hundedritt

På turen fra Fritz Jensens gate til busstoppet i Festningsgata, må man nesten gå slalom for å unngå hundelort. FOTO: Håkon L. Johansen

På turen fra Fritz Jensens gate til busstoppet i Festningsgata, må man nesten gå slalom for å unngå hundelort. FOTO: Håkon L. Johansen

Du har sikkert tråkket i en hundelort i løpet av ditt liv. Irriterende? Etter de siste ukers snøfall og påfølgende mildvær er mye dritt kommet fram i dagen.

Publisert:

 

 

Nå som det meste av snøen er vekk, avdekkes det et utall av stinkende, brune klatter. Hvorfor plukker ikke hundeeierne opp driten?

Tor Fredrik Akselsen, soneleder for friområder i Kristiansand Parkvesen, har selv merket seg disse "herlige små kakene" som ligger strødd langs byens fortau.

- Det er jo smålig irriterende at man i disse dager alltid må se seg for, det er jo hundelort over alt, sier Akselsen.

[img107140_2LM]

Han understreker videre at Parkvesenet oppfordrer folk til å plukke med seg hundens fornødne.

 

- Vi har jo satt opp skilter her og der, men det virker som folk ikke får det helt med seg, påpeker han.

 

 

 

 

 

Ekstra godt synlig

Det er ikke bare på fortauene det ligger hundelort. Omtrent alle steder man finner et snødekt parti ved siden av veien, kan det se ut som det har vært drite-konkurranse for våre firbeinte venner. [faktaboks]Kontrasten brun/hvit er stor, så de små klattene ligger der som lite attraktive "smykker" for alle forbipasserende.

 

 

Flere med

Noen andre som også er på banen når det gjelder hundelort-problemet, er Midt-Agder Friluftsråd. De uttrykker samme argskap som Parkvesenet, og setter fing på at alle hundeeiere skal kjøpe inn nok hundeposer, slik at de hundeeiere det gjelder kan begynne å bli mer bevisste.

[img107140_3RM]

- Alle som melder seg inn hos oss får en påminnelse om at dette må de tenke på. Vi er også i dialog med idrettslag som blir utstyrt med hundeposer og går på rengjøringsrunder, sier Janne Johnsen, konsulent i friluftsrådet.