Sørnett

Rørlegger i håndball-EM

Svenn-Erik Medhus i aksjon mot Egypt under en oppkjøringskamp. Foto: Svein Andre Svendsen

Svenn-Erik Medhus i aksjon mot Egypt under en oppkjøringskamp. Foto: Svein Andre Svendsen

Kristiansanderen Svenn-Erik Medhus fikk spilletid i alle Norges gruppespillkamper.

Publisert:

Medhus står bokført med 38 A-landslagskamper for Norge, og fikk spilletid i alle gruppespillkampene i EM i Serbia.

Han jobber 80% som rørlegger ved siden av landslagshåndballen og klubblaget ØIF Arendal, og sier det er for vanskelig å leve av håndballen i Norge.

- Men skulle det dukke opp et tilbud fra en utenlandsk klubb, så vurderer jeg selvsagt det, sier Medhus til Sørnett.

Ut av EM i gruppespillet

Norge var både uheldige og udyktige som røyk ut av EM på fredag.

- Europamesterskapet startet veldig bra, med to livsviktige poeng mot Slovenia. De er et lag mange undervurderer, et sterkt lag, sier Medhus til Sørnett.

Norge startet bra med 28-27-seier over Slovenia, men den påfølgende kampen mot Island ble tøffere. Island er et godt lag som har sølvmedalje fra OL, men Norge ble ikke utspilt av den grunn.

- Jeg fikk mye spilletid, men vi gjorde et par dårlige valg taktisk, og samtidig fikk vi en dommeravgjørelse mot oss som kunne reddet ett poeng, forteller tometersmannen.

Slovenia slapp inn mål med vilje

Før gruppespillets siste dag lå Norge godt an, selv om de møtte et mye bedre lag. Om Island slo eller spilte uavgjort mot Slovenia, ville vi gå videre. Om Slovenia vant med fire mål eller mer, var vi også videre. Men, om resultatet skulle bli ett-, to- eller tremålsseier til Slovenia, ville Norge være avhengige av å slå Kroatia for å gå til mellomspillet.

Ett minutt før slutt hadde Slovenia ballen, og ledet med fire mål. Men siden de selv ville få med flere poeng inn i mellomspillet dersom de tapte med bare to mål, valgte de å gi ballen til Island og slippe inn to kjappe mål med vilje. Robert Hedin, norsk landslagstrener, gikk hardt ut mot Slovenia etter dette, men Medhus avdramatiserer det.

- Det er selvfølgelig kjipt at vi ble offer for et slikt spill, men vi hadde nok gjort det samme om vi var i nevnte situasjon. Forhåpentligvis fører dette til regelendringer i gruppespillet. Man skal ikke tjene mer på å vinne med to mål kontra å vinne med sju, sier en oppgitt Medhus.