Sørnett

Samler penger på Facebook

ENGASJERER SEG: Kristine Marie Berg (24) (t.v) og Sandra Larsson (21) tror mange studenter vil støtte TV-aksjonen. - Selv om vi er studenter med trang økonomi, tror jeg mange har mulighet til å gi, forteller Larsson.  FOTO: SARA MELISSA FROST

ENGASJERER SEG: Kristine Marie Berg (24) (t.v) og Sandra Larsson (21) tror mange studenter vil støtte TV-aksjonen. - Selv om vi er studenter med trang økonomi, tror jeg mange har mulighet til å gi, forteller Larsson. FOTO: SARA MELISSA FROST

STA engasjerer seg for første gang i TV-aksjonen. Det foregår på Facebook, hvor de laster opp bilder av seg selv i grønne t-shorter.

Publisert:

- Vi var skeptiske til å engasjere oss som organisasjon i aksjonen. Vi representerer studentene, og de har ofte trang økonomi, forteller Kristine Marie Berg i STA-styret.

Giverstafett
Etter mye om og men bestemte de seg likevel for å involvere seg. Konseptet til Studentorganisasjonen i Agder er en giverstafettgruppe på Facebook, som er i samarbeid med Spicheren treningssenter.  Studentene betaler 100 kroner for å laste opp et bilde av seg selv i en grønn TV-aksjons t-shorte.
- Responsen fra studentene har vært litt laber, men det kan ha med at vi ikke har vært gode nok på å gi ut informasjon. Samtidig merker vi at nå rett før aksjonen begynner engasjementet å ta seg opp blant studentene, sier hun.
Sandra Larsson (21) er en av studentene på UiA som skal laste opp bilde på giverstafett-gruppen.
- Jeg har valgt å engasjere meg i aksjonen, fordi minerydding er en viktig sak. Samtidig sitter man igjen med en god følelse når man bidrar, forteller hun.

Optimistisk
Berg er optimistisk, og håper på stor oppslutning på Facebook de siste dagene før aksjonen.
- Dette er en kjempefin måte å vise hvor flotte studentene her er, forteller hun.
Hun tror også mange engasjerer seg i aksjonen uten å gå via STA.
- TV-aksjonen er en utrolig fin sak å støtte, og jeg tror mange studenter engasjerer seg uten å gå gjennom oss, mener Berg.
Geir Torstveit, salgsleder på Spicheren, tror på resultater etter Facebook-stuntet.
- 100 kroner er ikke så mye for en student. I dette tilfellet vil 100 kroner bety at noen rydder bort miner i et farlig område som vil få muligheten til å blomstre igjen, avslutter han.