Sørnett

Satser på kvinnene

Jubler: Tor Anders Nodeland i Kristansand Ishockeyklubb er kjempefornøyd med at kommunen vil gi de mer istid i Idda Arena. FOTO: Arkiv

Jubler: Tor Anders Nodeland i Kristansand Ishockeyklubb er kjempefornøyd med at kommunen vil gi de mer istid i Idda Arena. FOTO: Arkiv

Kristiansand Ishockeyklubb har lyst til å begynne et eget damelag fra høsten. Nå ser det ut som de skal få muligheten etter som at kommunen vil gi klubben mer istid.

Publisert:

Klubben, som fikk sin nye ishall Idda Arena i fjor høst, har hatt stor pågang av jenter og damer som ønsker å spille ishockey.

- Vi har lyst til å starte opp en egen treningsøkt hvor kun jenter skal kunne få boltre seg, forteller daglig leder Tor Anders Nodeland.
Per dags dato har klubben 14 aktive jenter fordelt på guttelagene, men flere er interessert i å spille.

Kommunen bestemmer
- Skal vi satse på kvinner er vi avhengig av å få mer istid. Dette bestemmer kommunen. Klubben har sendt sitt ønske til kommunen og ønsket ser ut til å bli oppfylt.

Kommunens idrettssjef, Terje Abrahamsen sier til Sørnett at det ser ut som at byens iskrigere vil få mer tid i hallen fra høsten av.
- Dette er supert! forteller en tydelig glad Nodeland da Sørnett bringer ham nyheten. Klubben ønsker seg at hallen blir fastsatt som en idrettshall. Dette betyr at man kan benytte hallen i 28,5 timer per uke.

Vil bedre rekrutteringen
Får klubben i gang en egen jentetrening er ikke Nodeland i tvil om hva som vil skje med klubben.
- Vi kommer nok til å få flere spillere, det er lettere for jentene å spille med andre jenter, sier Nodeland.
Han forteller at ishockey er en god lagsport og at man fort opplever et fellesskap på banen. I tillegg forteller han at det er en utrolig mestringsføelelse å gå på skøyter. Han oppfordrer derfor alle kvinner og jenter i alle aldre til å begynne med ishockey.