Sørnett

Satser på morsom garasjegym

Bilder fra onsdagens morgentrening. I midten kan man se hva økten inneholdt av øvelser. Alle foto: Jonas Svendsen

Bilder fra onsdagens morgentrening. I midten kan man se hva økten inneholdt av øvelser. Alle foto: Jonas Svendsen

I en svett og intim garasje har treningsgründer Magnus Frantzen og kamerat Matthew Szwinto et mål. Å skape et varierende og morsomt treningsmiljø.

Publisert:

Det er onsdag morgen og Magnus Frantzen gjør seg klar til morgenøkten på "progressive", mens han får i seg frokosten og pønsker ut hva slags øvelser som skal utføres på økten. Straks er det start og folk begynner på komme på plass til "treningsgarasjen" hans.

- Hva er målet ditt med "Progressive"?

- At folk skal ha det mest mulig gøy på trening. Man møter mange nye folk og jeg føler meg veldig heldig som får drive med dette, sier daglig leder Magnus Frantzen (23).

 

[img115156_2LS]

Dagens økt

I dag skal de som har møtt opp kjøre en type sirkeltrening og deltakerne skal bl.a innom øvelser som knebøy, markløft og push-up. Man jobber kontinuerlig i 2,5 minutt, mens man har en pause på 1,5 min. Pulsen skal være høy og fokuset er å trene hele kroppen.

- Vi prøver å gjøre det så variert som mulig for de som trener her og fokuset er på styrke, utholdenhet, balanse og bevegelighet.

Etter en felles oppvarming skal selve økten starte. Magnus forklarer de forskjellige øvelsene som skal utføres og hvordan de skal gjøres. Treningsgjengen følger med og gjør seg klar til rundt en halvtime med blodslit.

Rett før start spør Magnus om det er noe musikkønsker og ingen forslag kommer.

- Samme hva du spiller, bare sett opp volumet, sier Frederikke som er klar for å komme i gang.

[img115156_3RS]

-Alle er velkommen

Det er en relativt ung gjeng som har møtt opp i dag, men Frantzen sier alle kan trene på "progressive".

- Det spiller ingen rolle hvor gammel du er eller hvilken fysisk form man er i. Denne type trening passer for alle og det er et veldig inkluderende miljø her, sier Magnus.

 

Medlemmene er fornøyd

Are Nyhagen (20) og Frederikke Håbesland Strøm var to av de som har var med på treningsøkten. Are skryter av det gode miljøet og variasjonen "Progressive" bringer til treningen.

- Før trente jeg kun styrke og det kan bli ganske ensformig i lengden. Her er det forskjellige økter hver gang, forteller Nyhagen.

- Hva er så bra med denne typen trening?

- Man blir først og fremst veldig sliten. Det er gøy og man får god oppfølging av instruktørene siden vi ikke er så mange om gangen som trener her. I tillegg er det et veldig sosialt og godt miljø her.

[img115156_4LS]

- Hva fikk dere til å starte å trene her?

- Jeg ble kjent med Matthew som er daglig leder her. Han fortalte meg om prosjektet og jeg meldte meg inn når de åpnet garasjen, forteller Frederikke.

Hun sier også at det er positivt med antallet som er å trener her.

- Det er mindre folk her en på et vanlig treningssenter. Men det betyr at man får bedre oppfølgning og i tillegg blir det mer sosialt.

Under kan du se reportasjen fra Sørnett-TV.