Sørnett

Semesterprosjekt: Barnehage på nett

Melkebilen: Barna springer til porten når melkebilen kommer. Foto: Guro Varberg Eriksen

Melkebilen: Barna springer til porten når melkebilen kommer. Foto: Guro Varberg Eriksen

Gjennom minbarnehage.no deler Bergtorasvei barnehage, sammen med andre kommunale barnehager i Kristiansand, sin hverdag på internett.

Publisert:

- Vi er nok ikke de flinkeste, men vi er nok ikke de dårligste heller, forteller enhetsleder for Bergtorasvei barnehage, Kari N. Lindeberg.

[img108725_2RM]

Hun snakker om nettsiden deres på minbarnehage.no. I noen år har de brukt denne siden til å dokumentere situasjoner eller til å ta opp forskjellige temaer. Ved å dele bilder fra ting og hendelser i barnehagen, får foreldre et innblikk til barnas dager i barnehagen. Noe av det som barnehagen har oppe som tema på nettsiden er gjenvinning og søppelsortering. Ved å ta opp temaet på nettsiden, håper barnehagen at foreldre skal gjenoppta temaet hjemme. For i stedet for å legge ut mange skriv og bruke mye papir, blir nettsiden en kommunikasjonskanal mellom foreldre og de ansatte i barnehagen. Med mye positiv tilbakemelding i fra foreldrene, håper Lindeberg å oppdatere nettsiden oftere. Hun sier at hun har vell sagt at det skal være en oppdatering i uken, minst.

 

Nettsiden har og ført til noen diskusjoner angående anonymiseringen av barna. Bergtorasvei barnehage har valgt å ha sin nettside åpen for allmennheten, selv om de kan velge å passord-beskytte den. Det var en stund barnehagen prøvde å skjerme barna ved å ikke ta bilder med ansikter på bildene som ble publisert. Dette viste seg å være tidskrevende og ødelagte litt av konseptet med nettsiden. Nettsiden skal fungere som noe foreldrene og barna kan se tilbake på, og da er det dumt når du bare ser bakhodene på barna, forteller Lindeberg. Det var under en diskusjon om ansikt eller ikke de kom fram til løsningen om å publisere ansikt, men ikke navn.

- Vi har valgt dette, for det vi publiserer er det samme som du ville sett om du går forbi på gangveien, forklarer Lindeberg om anonymiseringen av barna.

Hun forteller at foreldrene og barna som er i barnehagen vet hva de andre heter og hvem som er hvem, og det derfor ikke er noe behov for å publisere navn på siden.

 

Selv om Bergtorasvei barnehage har en åpen nettside, har Lindeberg sagt nei til å være med på blant annet barnesidene til Kristiansand Avis. Lindeberg forteller at hun føler at der blir barna uthengt med fullt navn og bilde, med noe som skal være morsomme kommentarer.

- Det er ikke sikkert barna synes det er like morsomt når de blir eldre, sier Lindeberg.

 

Se en liten film fra da melkebilen kommer til barnehagen:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=YgYpN7m0IIo&[/youtube]

 

Les også :

Sak om lærerstudent: http://sornett.no/?p=109612&preview=true

Sak om grenser på internett: http://sornett.no/?p=109407&preview=true