Sørnett

Semesterprosjekt: Vågsbygd Innebandyklubb ser fremover

G14 trener Svenkerud tror at allerede 3 år at vi kan se noen av disse spillerene utfordre A-lags spillerne. (Foto: Svein Kristian Larsen)

G14 trener Svenkerud tror at allerede 3 år at vi kan se noen av disse spillerene utfordre A-lags spillerne. (Foto: Svein Kristian Larsen)

Vågsbygd innebandyklubb startet opp i 2006. Nå har rekrutteringen av barn og ungdom begynt, og planer for fremtiden er lagt.

Publisert:

Vågsbygd innebandyklubb har store planer for fremtiden, og satser nå for fullt med å rekruttere barn og ungdom til klubben. Sportslig leder for klubben, Erlend Kiledal, har satt som mål at A-laget skal bli best i byen. Klubbleder og trenere for damelaget Trine Olafsrud tror det vil ta noen år før vi kan se antydning til rekrutteringen som har startet.

- Jeg tror det ihvertfall vil ta tre år før rekrutteringen vil få virkninger, mener Trine Olafsrud.

Også G14 trener Eivind Svenkerud har stor tro på guttene han trener.  Samtidig har han veldig stor tro på posjektet.

- Er veldig fornøyd med at de har startet med rekruttering. Om tre år danker de ut spillerne på A-laget, sier Svenkerud.

Økt interesse

[img107712_2RM]

Innebandy i Agder er ikke like attraktivt som det er på Østlandet og i Trondheim, men det siste året har Agder hatt mest stigning i Norge på innebandyinteressen. For å gjøre et forsøk på å øke interessen i Agder har utviklingskonsulent i Agder, Andre Kopperud, besøkt skoler og hatt gymtimer som har inneholdt innebandy. Trine Olafsrud forteller også om et annet tiltak for å rekruttere barn og unge til innebandyklubben.

- Da vi ble ett nytt styre i Vågsbygd innebandyklubb i fjor startet vi opp med et nybegynnerkurs for 3. - 9.klasse. Vi gjorde dette fem ganger, og da ville de fortsette å spille. Virkningene av dette gjorde at vi i Vågsbygd innebandyklubb kunne danne et G14 lag.

Før sesongstart blir det også arrangert aktivitetsdag for de yngste, som alle kan være med på. Dette er et arrangement som det ikke er noe krav om at de spiller innebandy fra før. Slike arrangement kan være til god hjelp med å nå målet til klubben.

- Vi har et mål om å få flere aldersbestemte lag i årene som kommer, og håper at vi kan bygge opp et miniputtlag, forteller Olafsrud.

En lys fremtid

Av lagene i klubben er det G14 laget som har flest spillere, og Olafsrud forteller at de har vært helt oppe i 24 spillere. Med så mange spillere ser det veldig lyst ut i fremtiden for Vågsbygd innebandyklubb. Trener Svenkerud er klar på at gutta han trener, kommer til å bli gode om de satser på sporten.

- Noen har tatt flere steg enn andre, men det viktigste er at de som er så unge får bevegd seg, forteller Svenkerud.

Nettopp bevegelse får de nok av. Eivind Svenkerud forteller at det blir satt av en halv time hver trening til kamp. Han legger også til at de har i det siste trent litt på sideforskyvning med keeper og trent på en del skudd.

G14 spillerne har gjennomført en bra sesong og ligger foreløpig på en 2.plass på tabellen, og med litt hjelp av andre lag så beholder dem plassen.

 

 

 

 

 

 

Nyheter Vis flere

Kampen mot marin forsøpling

Kampen mot marin forsøpling

Forskere bak ny studie beregner 170 billioner plastpartikler ut i verdenshavene. I Norge slippes det 19 000 tonn med mikroplast ut fra norske kilder på land hvert år. Med mikroplast som en global forurensning finnes det heldigvis flere som kjemper mot marin forsøpling i Norge.

Kristiansands unge sier deres meninger
Er gresset grønnere i Kristiansand?
Oppstart av IK Start kvinner har hjulpet på interessen for kvinnefotball i Kristiansand