Sørnett

Ser fram til UiA-besøk

GLEDER SEG: Dagrunn Eriksen ser fram til dagens besøk på UiA. Foto: Kristine Eikeland.

GLEDER SEG: Dagrunn Eriksen ser fram til dagens besøk på UiA. Foto: Kristine Eikeland.

Stortingets kirke-, utdannings og forskningskomité besøker UiA i dag. Dagrunn Eriksen gleder seg til at komiteen skal få se hvor flott universitetet har blitt.

Publisert:

Kuf-komiteen reiser i disse dager rundt til alle landets universiteter.
I dag gikk turen til UiA og nestleder Dagrunn Eriksens (Krf)  hjemby. Enkelte har vært skeptiske til om landets nye universiteter holder høy nok kvalitet, men Eriksen er overbevist om at dagens besøk vil vise at UiA er gode nok.

- Jeg har forventninger til at foredragene vil synliggjøre forskningen som blir gjort på universitetet og vise at denne forskningen har høy kvalitet, sier hun til Sørnett.no.

Eriksen legger ekstra vekt på at UiA er et hybriduniversitet, hvor man har både profesjonsstudier og forskning. Dette er hun svært positiv til, og hun håper UiA kan brukes som modell for andre universiteter på dette området.

- Staten får mer igjen for forskningspengene dersom de satser på UiA, siden UiA driver med veldig rimelig forskning sammenlignet med andre universiteter, sier stortingsrepresentanten.

[img52247_2RM]I løpet av dagen får komiteen høre foredrag om utvalgte fagområder og UiAs betydning for regional utvikling. Skryterunden avsluttes med omvisning på Kilden og deretter middag på "Bølgen og Moi".