Sørnett

Sikter inn i fremtiden

President i Norges Bueskytterforbund Steinar Risinggård.              Foto: Steinar Risinggård

President i Norges Bueskytterforbund Steinar Risinggård. Foto: Steinar Risinggård

Kristiansand bueskytterklubb forteller hvordan sporten har utviklet seg i det lokale miljøet samt deres internasjonale deltakelse.

Publisert:

President for Norges bueskytterforbund Steinar Risinggård (66) forteller at interessen for bueskyting har økt i de siste årene med over 5000 medlemmer nasjonalt. Han ønsker selv at flere av de yngre generasjonene blir med.

- De fleste ser bare bueskyting når det er OL, men ellers så er det noe fremmede greier som man ikke kan klare å forholde seg til, og det er litt synd da.

Bueskyting er en individuell sport på lik linje med sjakk og ski, hvor resultatet avhenger av egen prestasjon. I konkurranser kan man spille idividuelt og som lag, forskjellen mellom disse er at poengene fra hver av utøverne i laget blir lagt sammen og det utgjør resultatet.

I klubben er det både unge og voksne utøvere av begge kjønn som skaper et verdifullt samhold.

- Jeg ønsker at vi skal få fotballklubber til å bli fleridrettslag, slik at man kan gå fra fotballen når man er i 40 årene og over i bueskyting hvor du kan bli til du er 70-90 år

Forskjellige ambisjoner

De fleste av utøverne har sine individuelle ambisjoner. Noen har ønske om å drive med det som en hobby, andre ønsker å nå toppen.

[img201074_2LM]

Vetle Risinggård (28) er tidligere profesjonell bueskytter og sønn av Steinar. Han forteller om sin første NM deltakelse i Åfjord i Trøndelag, som han selv synes at han ikke gikk spesielt bra.

Men han sitter igjen med gode minner og opplevelser av turen.

 

- Etter hvert klatret jeg på resultatlistene. På den tiden jeg var aktiv hadde vi et godt lag i Kristiansand. Å gjøre det godt sammen som et lag ga definitivt konkurransen et ekstra positivt aspekt.

I løpet av karrieren har han klart å ta 2 individuelle NM gull og 7 NM gull for lag.

Hobbynivået i bueskyting er derimot noe helt annet forteller han.

- Mange hobbyskyttere har nok til å glede seg over å treffe blink og ha det kjekt på trening sammen med andre.

Denne artikkelen er en del av en større serie på Sørnett. Serien handelr om mindre omtalte sporter som holder til i Kristiansand.

Sørnett dekker skyggeidrettene.