Sørnett

Siste smell i tunnelen

Byggeleder Magne Stedjan er godt fornøyd med arbeidet. Foto: Magnus Nødland Skogedal

Byggeleder Magne Stedjan er godt fornøyd med arbeidet. Foto: Magnus Nødland Skogedal

Etter over 16 måneders arbeid ble det i går ettermiddag gjennombrudd i tunnelen mellom Hannevika og Blørstad.

Publisert:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=W3lFUgoCz0o&list=UUuRcWy6E7S_ptiAPFDJf1yA&index=1&feature=plcp[/youtube]

Siste salve i tunnelen smalt i tretiden i ettermiddag. Det var en stor markering, og fylkesordfører Terje Damman (H) fikk æren av å trykke på knappen som utløste det hele. Damman skrøt veldig av arbeidet som har blitt utført.

-Jeg er imponert over hvor ferdig tunnelen ser ut, sier Damman.

Selv om tunnelen er kommet langt, er det lenge til den blir åpnet for ferdsel. Målet er å åpne tunnelen i juni 2014, og så langt følger arbeidet tidsskjemaet. Byggeleder Magne Stedjan forteller om en god arbeidsfremdrift.

-Vi har hatt et godt samarbeid med entreprenørene, og vi har ikke hatt noen skader som har ført til fravær, sier Stedjan.

En kjempesuksess

Etter at siste ladning var gått av, var det tid for feiring. Det ble servert både kaker og kaffe, og Arne Reidar Vadheim fra NCC var blant dem som holdt tale.

-Etter alle kriterier er dette en kjempesuksess. Gratulerer til alle de som har vært her og gjort en kjempejobb, sa Vadheim.

Sprengningsarbeidet har til tider vært vanskelig, ifølge Magne Stedjan.

-Vi har hatt utfordringer med lite berg over oss, og det krevde en del mer sikring, sier Stedjan.

Til tider har de operert med så lite som 4 meter fjell og 4 meter løsmasse over seg. Dette har ført til at beboere over tunnelen har måttet forlate hjemmene sine under sprengning på grunn av sikkerhetshensyn. Dette har imidlertid beboerne taklet bra, ifølge HMS-leder Karstein Sandvik.

-Her er det omgjengelige naboer, sier han.

[img54385_2LM]

Ikke den siste

Dette blir ikke den siste tunnelen som bygges under fylkesordfører Dammans periode, og han avsluttet med følgende kommentar:

-På gjensyn i Hidratunnelen!