Sørnett

Skal etablere seg i tredjedivisjon

OPPRYKK: Randesund IL er klare for tredje divisjon, hvor målet er å etablere seg. FOTO: Brukt med tillatelse fra Randesund IL.

OPPRYKK: Randesund IL er klare for tredje divisjon, hvor målet er å etablere seg. FOTO: Brukt med tillatelse fra Randesund IL.

Opprykket er kun begynnelsen for Randesund IL.

Publisert:

Forrige sesong ble ble de snytt for opprykk av Lyngdal. Med syv poeng ned til Høllen var det derimot ingen som kunne stoppe Randesund fra å gå helt til topps i fjerdedivisjon denne sesongen. Et opprykk som også var målet for sesongen.

Trener Frode Fredriksen trekker frem toppscorer Christian Mathisen med 22 scoringer som en viktig spiller, men mener et sterkt kollektiv var hovedårsaken til opprykket.

- Det er mange spillere som har vært gode denne sesongen, og jeg vil først og fremst hylle den kollektive "driven" vi har hatt i gruppa,  forteller den tidligere Start-assistenten.

Etablere seg
Fredriksen kan fortelle at da han overtok treneransvaret i klubben for snart to år siden ble de enige om et langsiktig plan, med mål om et langsiktig mål hvor Randesund skulle etablere seg i tredjedivisjon. Den visjonen får han stadig støtte av fra sportslig hold i klubben.

[img97273_2RM]

- Vi skal ikke la oss rive med av et opprykk. Vi tar steg for steg, og målet nå er å etablere seg i tredjedivisjon, forteller sportslig leder i klubben Espen Glendrange.

Med 2300 medlemmer er Randesund Kristiansands største klubb, og leder Glendrange kan fortelle om mange  i og rundt klubben som drømmer om større suksess enn bare å etablere seg i tredjedivisjon. Men drømmer som å bli Kristiansands beste klubb bak Start er ikke noe styret i klubben henger seg på.

- Det er langt frem og mye jobb som skal til først for at vi skal kunne måle oss med en klubb som for eksempel Vindbjart,  forklarer Glendrange.

God treningskultur
Trener Fredriksen skryter av en gruppe med god treningskultur. Som en følge av den gode treningskulturen er det også flere unge spillere som har fått prøve seg denne sesongen, noe Fredriksen kan fortelle har vært en ambisjon hos klubben.

- Vi har hatt et mål om å utvikle spillere vi selv kan bruke på seniorlaget, og det har vi lyktes med denne sesongen, forteller Fredriksen.

Også den sportslige ledelsen er imponert over jobben treneren har gjort med spillergruppen.

- Det virker til å være god struktur på treningene, og oppmøtet på de fire øktene er i uka er imponerende, påpeker Glendrange.

Landslagshjelp
Med seg på laget denne sesongen har Fredriksen også hatt tidligere landslagskeeper Espen Johnsen med en fortid fra Start og

[img97273_3RM]

Rosenborg.

- Jeg utfordret ham før sesongen til å være med noen dager i uka som keepertrener, og den har han tatt, forteller Fredriksen som selv spilte sammen med Johnsen i Vigør og Start på 90-tallet.