Sørnett

Skaper mer konkurranse blant barnehagene

Inger Margrethe Akselsen prioriterer å være hjemme med barna. FOTO: Gina Hindseth

Inger Margrethe Akselsen prioriterer å være hjemme med barna. FOTO: Gina Hindseth

Mandag kveld vedtok oppvekststyret å redusere åpningstiden i kommunale barnehager. Barna vil få en time mindre i barnehagen, noe som kan skape konsekvenser for foreldre som skal til og fra jobb.

Publisert:

Vedtaket ble tatt på grunnlag av en undersøkelse i barnehagene tidligere i år. Den ga uttrykk for at det er et stort press på personalet med 10 timers arbeidsdager. I tillegg vil konkurransen bli større om vedtaket trer i kraft. Private barnehager vil fortsatt stort sett ha fulle åpningsdager, og vil derfor stå sterkere, forteller seniorrådgiver og saksbehandler i Kristiansand kommune, Gro Holte. Hun synes vedtaket kom overaskende.

 - Ja, jeg må si det var uventet. Jeg har lagt frem saken hvor vi foreslår at vi har den samme åpningstiden vi har hatt før, sier Holte

 Hun er ikke sikker på når forandringene vil skje.

 - Det tørr jeg ikke si. De fleste foreldre har fått barnehageplass på det grunnlaget som ligger nå, så det må vi ha en juridisk gjennomgang på.

Trebarnsmor Inger Margrethe Akselsen har valgt å være hjemme med barna. I dag tok hun de med på åpen barnehage på Grim, hvor hun selv får være med å tilbringe tid med dem. Det mener hun flere burde gjort.

 - 8 timer burde være mer enn nok i barnehage for en liten unge, sier Akselsen. Personlig synes jeg ikke barna trenger å begynne i barnehage før de er 2-3 år. Når en først får barn er det greit å bruke tid sammen med dem. Man skal jobbe mye senere i livet, så det synes jeg er riktig prioritering.