Sørnett

Skjerpede tiltak på flyplassene

Foto: Robert Sharp, Flickr.com

Foto: Robert Sharp, Flickr.com

I løpet av de to siste månedene har det blitt innført strenge tiltak på flyplassene rundt om i landet, disse tiltakene skal bidra til å forhindre smittespredning mellom reisende.

Publisert:

Gardemoen har blant annet valgt å sperre av annethvert sete på gatene, slik at folk skal kunne holde avstand når de venter på bording. Og fra den 18. mai ble det påbudt for alle som reiser med SAS å bruke munnbind på flyturen. Et tiltak som for flere har etterspurt.

[img210501_2LM]

- Da jeg fløy i slutten av april var det bare noen få på flyet og på flyplassen som brukte munnbind, jeg tror jeg hadde følt meg mye tryggere om alle hadde gjort det, forteller Inger Solvang (20).

En annen ting Inger Solvang trekker frem under intervjuet er hvor lite tilgjengelig antibac var.

- Jeg savnet antibac-dispensere. Det var generelt veldig få av dem på flyplassen og ingen på vei gjennom sikkerhetskontrollen.

Spesielt da hun skulle gjennom sikkerhetskontrollen synest hun det var ratt at det ikke var noen antibac-dispensere i nærheten.


- Vi måtte selv ta boksene som vi legger tingene våre når de skal gjennom sikkerhetskontrollen selv, noe som egentlig er helt greit, men når det ikke var noen form for antibac eller engangshansker tilgjengelig, så synest jeg det var litt ubehagelig.

Eirin Osnes (20) var ute reiste rett før Kristi himmelfarshelgen, og har en helt annen opplevelse av forholdene på flyplassen.

- Det var antibac dispensere overalt og jeg følte meg trygg, forteller hun.

Det er altså trolig at flyplassene har skjerpet tiltakene etter at SAS innførte påbudt med munnbind. Og når flere har begynt å reise igjen har det ført til at flyplassene må ta flere grep for å forhindre smitte mellom passasjeren.