Sørnett

Skjulte perler i Norge

Filtvedt fyr. Foto: Elise Vandbakk

Filtvedt fyr. Foto: Elise Vandbakk

I Norge er det mange steder som ikke er like kjent for hver enkelt person. Her vises det til Norges flere skjulte perler man kan dra til under sommerferien 2020. 

Publisert:

Villa Malla

Villa Malla er en restaurant med flere fasiliteter. Det ligger en kort time sør for Oslo. Området har en fin kyststi og flere gode bade og fiskemuligheter. Du finner også Filtvedt fyr som drives av lokale innbyggere, dette er et historisk landemerke.

Villa Malla kan sammenlignes med et sydensted, der hvite strender, palmer og surfebrett gir et hint av tropiske øyer. Her kan du spise god mat eller bare nyte omgivelsene og den fine solnedgangen.

Verdens ende

Verdens ende er et populært utfartssted helt sør på øya Tjøme i Færde kommune, ytterst i Oslofjorden. Modellen av et vippefyr og en restaurant ble bygd som turistattraksjoner i 1934.

[img209859_2RM]

Friluftsområdet har en storslagen utsikt mot Skagerak og flotte bade- og fiskemuligheter fra holmer og svaberg. Det er tilrettelagt med egen barnevennlig badeplass for de minste og det er også badeplattform beregnet for bevegelseshemmede.

Ravnedalen 

[img209859_3RM]

Ravnedalen ligger ikke langt unna sentrum i Kristiansand. Ravnedalen har vel bevarte trær, monumenter, broer og småhus. Det er en park som må oppleves og ikke bare ses på bilder. På sommeren blir parken brukt til en rekke arrangementer, alt fra konserter, ute-kinoer, treningsopplegg osv. Café Generalen holdes også oppe på sommertid og der kan du få mat og drikke utover kvelden.

Nyheter Vis flere

Kampen mot marin forsøpling

Kampen mot marin forsøpling

Forskere bak ny studie beregner 170 billioner plastpartikler ut i verdenshavene. I Norge slippes det 19 000 tonn med mikroplast ut fra norske kilder på land hvert år. Med mikroplast som en global forurensning finnes det heldigvis flere som kjemper mot marin forsøpling i Norge.

Kristiansands unge sier deres meninger
Er gresset grønnere i Kristiansand?
Oppstart av IK Start kvinner har hjulpet på interessen for kvinnefotball i Kristiansand