Sørnett

Slik er morgenen til småbarnsfamilien på seks

F.V.: Kristian, Oskar, Isak, Feliks, Kathrine og Ludvik Ravnevand. Foto: Carina Pevik

F.V.: Kristian, Oskar, Isak, Feliks, Kathrine og Ludvik Ravnevand. Foto: Carina Pevik

Mamma, hvilken dress er min? klinger det fra stuen. Familien Ravnevand var tidlig oppe for å gjøre siste justering før barnetoget i Vågsbygd. Men til tross for at de er en familie på seks stykker, hadde de overraskende god kontroll.

Publisert:

 

Familien består av mor Kathrine, far Kristian, Feliks (4), Isak (7), Ludvik (9) og Oskar (12). I dag er den store dagen kommet, det er første 17. mai feiring i nytt hus. Kathrine har gjort klar det meste kvelden før, her henger alt på rekke og rad etter størrelse.

- Jeg har satt skoene i gangen, de står i riktig rekkefølge så alle vet hvilke som er sine, roper Kathrine.

Ikke søl, det er kun Feliks som skal spise syltetøy, sier Kathrine med frokostbordet. Familien på seks har akkurat stått opp og er klar for 17. mai i Vågsbygd.

- Det var ikke så stress om jeg så for meg, guttene våknet ivrige og det har ikke vært noen sure miner, sier Kathrine lettet.
I år skal de ta båten fra Vågsbygd havn, som ligger like ved huset inn til Kristiansand Sentrum. Her skal de se borgertoget, der Oskar skal gå sammen med karatelaget sitt.

- Det er første gang vi kjører båt inn på 17.mai, det blir spennende å se hvordan det går til, sier Kathrine.

[img142988_2RS]

Godt planlagt
Kathrine er kontaktlærer for førsteklasse, det er første året skolene er slått sammen i Vågsbygd. Dette fører til mer ansvar for mor i hus, i dag skal hun gå i tog med klassen sin. I tillegg er hun i komiteen for 4. klasse, der Oskar går. Allikevel er Kathrine og de 3 eldste guttene ute av huset før tiden i dag.

- Så tidlig som dette har vi aldri vært, oppmøte er klokken 9, smiler Kathrine gående mot skolen med guttene rundt seg.

Når familien hadde kommet i finstasen, var det tid for familiefotografering. Det er viktig at bestemor får bilde, det var hun som hadde sydd bunaden til Feliks. Men å få et perfekt bilde der alle guttene følger med var ikke like lett.

- Kristian, de får sola i øynene, jeg springer og henter solbriller, sier Kathrine mens hun går rundt i huset usikker på hvor dem ligger.

Kathrine hadde gitt beskjed til de foresatte om å skrive navn og telefonnummer på hånden til alle elevene, slik at det er lett å finne frem hvis de går seg vill.

- Jeg trenger kulepenn, har glemt å skrive nummer mitt på hånda til guttene. Det er fort gjort å forsvinne blant så mange mennesker, fortelle Kathrine.

 

[img142988_3RM]

Is og sukkerspinn

Det beste med 17.mai er isen, guttene presiserer at mor og far må ta med seg nok kontanter.

- Is er det beste med 17.mai, men jeg gleder meg også til sukkerspinn, forteller Ludvik.