Sørnett

Smittevern tiltak å forholde seg til

Idun ringer opp kunder som har hatt time i perioden de måtte holde stengt. Foto: Helene Kristiansen

Idun ringer opp kunder som har hatt time i perioden de måtte holde stengt. Foto: Helene Kristiansen

Etter stenging på grunn av korona viruset har det blitt strengere tiltak for frisører og hudpleier. For å kunne holde åpent i denne tiden må de forholde seg til smittevern regler.

Publisert:

Idun Sofie Aas jobber som hudpleier på Vennesla hudpleie. Hun forteller at salongen hun jobber i måtte holde stengt på grunn av korona. Nå har de startet opp igjen etter seks uker. Hun sier at ting har blitt strengere med tanke på smittevern nå som de har åpnet opp igjen. Det er også mye mer arbeid.

Kundene tar hensyn
Dagen før kundene har time sender vi dem en melding hvor vi ber kundene ta hensyn til smittevern reglene, og dermed avlyse timen dersom de har symptomer på korona eller vært med noen som er i karantene, sier Idun Sofie Aas

Før 27.april måtte salongen ringe til alle kundene som hadde time mens salongen hadde stengt. Disse kundene prioriterte de først, og tilba dem en ny time.

-Det har vært mye på gang etter vi åpnet igjen, det blir en travel periode, sier Idun.

Kundene respekterer smittevern reglene, og viser hensyn til at hudpleiere har mye å gjøre om dagen.

To A4-sider med tiltak om smittevern
Frisører har også mange av de samme smittevern reglene som hudpleier.
-Det går mye ekstra tid til å opprettholde alle tiltakene. Selv om vi har gode rutinger fra tidligere, krever dette en annen tilnærming, sier daglig leder Merethe Marcussen ved Studio Alf i Kristiansand.

På denne salongen er de kun tilbakekalt 60%, fordi alle kan ikke være på jobb i 100% stilling. Da vil de ikke klare å holde en meter avstand, sier hun. Hun sier at de har fått to A4 sider med tiltak om smittevern.

-Vi klarer fint å holde oss til disse, og kundene har full forståelse, og respekterer de instruksene som kommer i følge av Covid-19, sier Merethe

[img208950_2LM]