Sørnett

Snøen begrenser fotballen i Kristiansand

Idrettsetaten og fotballklubbene i Kristiansand er i jevnlig dialog om kunstgressituasjonen i kommunen. Mengder med snø begrenser treningene.

Publisert:

– Vi er fornøyde med arbeidet de gjør. Uten dem kunne vi ikke hatt utetrening om vinteren. Vi har en god dialog med Idrettsetaten som blant annet sier i fra i god tid før de skal brøyte på akkurat vår bane, sier daglig leder i Våg IL, Thorbjørn Knutsen.

Kommunen har gitt Idrettsetaten all ansvar for brøyting, med unntak av kunstgresset til Torridal IL. Knutsen er fornøyd med arbeidet Idrettsetaten gjør.

– Uten dem måtte vi stoppet treningene. Vi kan ikke spille fotball langs veien, spøker Knutsen og legger til:

–De gjør en god jobb.

Jobber på spreng

Idrettsetaten er på grunn av kapasitet og ressurser tvunget til å prioritere utvalgte baner som skal brøytes. Dette gjelder banene på Kristiansand stadion, Sukkevann kunstgress, Karuss kunstgress og banene på Prestheia, som utgjør seks kunstgress.

– Så lenge det lar seg gjøre skal vi holde disse banene snøfrie. Vi kan renske en bane fri for snø på 90 minutter, sier driftsansvarlig i Idrettsetaten, Bård Jortveit.

Kristiansand har hatt en unormal vinter med ekstremt mye snø en periode.

– Vi har erfart og lært mye av tidligere år, men i år har vi slitt med hvor vi skal gjøre av all snøen vi har brøytet, legger Jortveit til.

Alternativ trening

Det blir kamp om treningstidene mellom lagene, og da gjelder det å være kreativ når kunstgressene er fulle. Noen av lagene hos FK Vigør tyr til alternativ trening.

– Noen av lagene våre står på ski, jogger eller trener på helsestudioene, sier daglig leder i Vigør, Geir Torvrud.

Han syns det er leit at alle banene ikke blir brøytet, men føler ikke at klubben hans blir nedprioritert.

– Nei, overhodet ikke.

Se video av Idrettsetaten i aksjon, nederst i saken.

[youtube]https://youtu.be/56Ug_jcjIiI[/youtube]