Sørnett

Søkte ly fra stormen og snublet over åpningskampen

Christoffer Paulsen er en av de som fant ly fra stormen inne på Nexus. Heldigvis var han en engasjert supporter av Cloud9. Foto: Samuel Strimp

Christoffer Paulsen er en av de som fant ly fra stormen inne på Nexus. Heldigvis var han en engasjert supporter av Cloud9. Foto: Samuel Strimp

På lørdags kveld ble åpningskampen mellom Team Liquid og Cloud9 vist på skjermer nede på Nexus i Dronningensgate. Det ble rolig stemning på grunn av snøstormen.

Publisert:

NA LCS  er toppdivisjonen i e-sport ligaen for League of Legends i USA, og 26. januar ble åpningskampen i NA LCS vist nede på den nyåpnede baren Nexus. Det var en spennende kamp, men det var dessverre tynt oppmøte på grunn av snøstorm. Ettersom NA LCS er noe man kan følge med på hjemme, var det lite fristende for mange å bevege seg ut i ekstremværet

Fant ly fra stormen

Christoffer Paulsen har fulgt med på Cloud 9 i over fire år, og han spiller League of Legends aktivt selv. Han forteller at han visste om åpningskampen, og var på vei til bilen etter jobb for å rekke hjem til kampstart. På vei til bilen kunne han se at kampen ble vist på storskjermen, og ble stående å kikke litt. Han kom seg til slutt inn og fikk med seg resten av kampen på en veldig behagelig måte.

- Har du vært på Nexus og fått med deg kamper før?

- Nei her har jeg aldri vært før, men dette blir ikke den siste gangen jeg møter opp. Når jeg jobber sent er det ikke alltid jeg rekker å få med meg de kampene jeg vil, så om jeg slutter sent er det jo perfekt å bare komme innom her å kjøpe meg en mikshake å slappe av, forteller Christoffer mens han drikker på mikshaken sin.

- Følger du noe med på e-sporten League of Legends?

- Ja det gjør jeg absolutt. Det er ikke sånn at jeg må få med meg alle kampene, og er helt besatt. En kan sammenligne det som en fotballgutt på ungdomsskolen som spiller fotball, og følger med på favorittlaget sitt. Får jeg ikke sett kampene, så følger jeg med på resultatene i etterkant.

Etableringsfasen 

Espen Schjøttelvig er en av de som driver Nexus. Han fortalte at Nexus enda er i etableringsfasen, hvor folk enda ikke vet så mye om Nexus. Dette kan være en av de andre grunnene til at oppmøtet ble litt tynt, men at det nok var snøstormen som var hovedfaktoren.

- Følger du noe med på LCS? 

- Jeg har ikke fulgt noe særlig med før de siste to årene, men jeg har fulgt mye med på andre spill som Starcraft. Favorittlaget mitt var Team Liquid, og de spiller jo også i denne kampen, så vil si jeg heier på Team Liquid.