Sørnett

Sørlandsbedrifter skaffer jobber i fattige land

Egil Mongstad Foto: Strømmestiftelsen, pressebilde.

Egil Mongstad Foto: Strømmestiftelsen, pressebilde.

Kristiansand har siden midten av septemeber skaffet arbeid til 5036 mennesker i fattige land. Målet er 10 000 innen midten av oktober. Bedrifter og privatpersoner kan donere pengebeløp som skal brukes til å skaffe arbeidsplasser.

Publisert:

Kampanjen ”Jobbskaper” fokuserer på ”hjelp til å hjelpe seg selv”, hvor stiftelsens rolle blir å gi lån, kursing og oppfølging i opprettelse av eget foretak.

- Jobb er grunnlaget for enhver families utvikling. Det er pulsen i livet, og det er en viss velvære å jobbe for sin egen familie. Mødre har nå råd til mat på bordet, betale utdanning for sine barn og legebehandling. Av alle menneskene Strømmestiftelsen hjelper, er 80% kvinner, forteller medierådgiver  i stiftelsen, Egil Mongstad.

 

Positivt utvikling

- Om ett mennesker skaper en ny jobb, vil det skape et positivt spinn. Ansett ett mennesker, og foretaket vil vokse. Dette vil igjen skape flere arbeidsplasser.

Strømmestiftelsen,- som ikke har kjørt en så stor kampanje før, er kjempefornøyd med at de har fått dette til.
- Den rosa fargen gjør oss veldig synlige i bybildet, og folk har generelt virket begeistret for jobbskaperkonseptet vårt. På sikt kan kanskje kampanjen leve videre i andre byer, sier Mongstad.

Bidragsytere
Bedrifter som National Oilwell, Dyreparken og Kruse Smith har bidratt med dugnad og pengestøtte. Strategidirektør i Kruse Smith, Sissel Leire, forteller at det har vært svært engasjerende å få lov å bidra på å skape nye jobbmuligheter.

- Det er flott å få lov til å bidra med noe så konkret, og at vi har en så seriøs stiftelse som Strømmestiftelsen bak dette. Leire legger til at Kruse Smiths egen stiftelse, ”Henriette Stiftelsen”, har bidratt til 300 jobber, som tilsvarer omkring 180 00 kr i kampanjen.

 

[img94339_2LS]

Kontakter gjennom frivillig arbeid

Flere av bidragsyterne har møttes med jevne mellomrom for planlegging og gjennomføringen av kampanjen. Det er positivt å møte arbeidslivet i en annen sammenheng, som denne.

- Vi knytter viktig kontaktnett mens vi samarbeider mot et positivt mål. Hvis én bidrar med et maleri til utlodning, kan alltids en annen bidra med åpen kantine.

Ordfører Arvid Grundekjøn åpnet kampanjen 13. September, og har også deltatt aktivt sammen med flere kjente fjes i byen for å samle inn penger.

- Hallo - vil du kjøpe en jobb