Sørnett

- Sørlendingen har nok å ta av

OVERBEVIST: Selvfølgelig skal vinne bykampen, sier DNB banksjef Pedersen. Foto: Isak Gundersen

OVERBEVIST: Selvfølgelig skal vinne bykampen, sier DNB banksjef Pedersen. Foto: Isak Gundersen

Banksjef Stener Berg Pedersen synes bykampen gjør det ekstra moro å samle inn penger til årets tv-aksjon.

Publisert:

 

 

- Sørlendingene må grave dypt i lommebøkene på onsdag. Bedriftskundene våre i DNB må bare forberede seg på en telefon fra meg, forteller banksjef Stener Berg Pedersen. Han er en av aktørene som skal sitte ved telefonrøret på Bølgen & Moi.

Ringer resten av næringslivet

På onsdag samler Belinda Bjerke, utgiver og art director for livsstilmagasinet Absolutt, næringslivtoppene i Kristiansand på Bølgen & Moi. Da er bordene reservert for telefoner og ringelister. Konkurrenter i næringslivet i Kristiansand skal da samles rundt telefonene for å samle inn penger til årets tv-aksjon. Det blir første gang det arrangeres en ringekavalkade bestående av bedrifter og bedriftsansatte i byen.
- Vi ringer til hvert vårt kontaktnettverk i byen. I år går vi for seier, forteller Pedersen. Han er overbevisst om at Kristiansand kommer til å vinne bykampen for høyest giversum per innbygger.
- Vest - Agder har alltid hevdet seg som giverdistrikt under tv-aksjonen. I år skal høy giverglede kuliminere i seier forteller banksjefen entusiastisk.

[img72644_2RM]

Følg storbykampen her.

- En stolt giverby

Innsamlingen til årets tv-aksjon går til Amnesty International og deres arbeid for menneskerettigheter. Belinda Bjerke opplever Amnesty som en seriøs og dyktig bidragsyter og mener alle har tid til å sette av en time til et viktig formål.
- Engasjementet til nå har vært utrolig bra. Tenk at vi som til daglig er konkurrenter om de økonomiske midlene i byen kan enes i et formål som dette, sier Bjerke.
Hun har store forventninger til onsdagen. Sammen med sine kolleger i Absolutt har hun klart å samle 25 mennesker fra næringslivet i byen for å samle inn penger til tv-aksjonen. Selv om hun mener de er litt få tror hun deres innsats vil gi overraskende resultater.

 

- Vi har nok å ta av. Kristiansand er et fint sted, et fint sted å leve, et fint sted å drive butikk. Vi har råd, slår hun fast.
Kristiansand storby har til nå samlet inn 1,35 kr per innbygger. Store deler av denne summen stammer fra studentene på UiA sitt innsamlingsløp. Både Bjerke og Pedersen er entusiastiske over studentene sin innsats og håper å toppe summen som studentene begynte på.
- Jeg er helt overbevist om at vi vinner. Kristiansand har alltid vært en stolt giverby. Dette skal vi få til, slår Pedersen fast.

 

Sørnett dekker ringekavalkaden.

 

Se: Restaurantene samles for TV aksjonen.