Sørnett

Sørnett er nå igang igjen!

Redaksjon i aksjon. Fra venstre: Veileder Janne B. Prestvold med journaliststudentene Guro Varberg Eriksen og Marcus Bertrand Marcussen. Foto: Andrew Mukuria

Redaksjon i aksjon. Fra venstre: Veileder Janne B. Prestvold med journaliststudentene Guro Varberg Eriksen og Marcus Bertrand Marcussen. Foto: Andrew Mukuria

Nettavisen Sørnett vil de neste fire ukene servere store og små nyheter fra Kristiansand.

Publisert:

 

 

I dag åpner Sørnett offisielt igjen. Journalistene ved førsteklassene på NLA Mediehøgskolen skal nå oppdatere siden med nyheter og reportasjer. Sport og kultur. Video og lyd. Alt dette vil pågå fra uke fire til sju.

Redaktør i perioden vil være emneansvarlig, Janne Birgitte Prestvold. Hun sier at studentene som er i praksis skal produsere saker for nettavisen på løpende bånd. Nedslagsfeltet vil være Kristiansand og omegn. Samtidig vil alle sendinger fra journalistene fra radio og tv ligge tilgjengelig på siden.

- Vi satser på å komme med både korte nyheter og lengre reportasjer, sier hun.

Journalistikk som betyr noe

Kampanjen "Journalistikk som betyr noe" vil også pågå under hele praksisperioden. Dette er en konkurranse som skal bevisstgjøre studentene om å skrive journalistikk som betyr noe for noen og samfunnet. Saken trenger ikke føre til store forandringer, men kan føre til en forskjell i hverdagen til et enkeltmenneske, sier Prestvold.

- På denne måten blir vi minnet om samfunnsoppdraget vi har som journalister.

I denne perioden vil de som vinner kampanjen kunne stikke av med en pris som gir mulighet for å dra på kurs innen journalistikk. Man vinner også heder og ære internt på skolen.

Tips

Om man har tips eller innspill til hva vi skal skrive på Sørnett er det bare å si fra. Tips kan sendes til redaksjon@sornett.no.

- Vi ønsker å være et aktuelt nettsted som på vårt beste kan være en konkurrent til de etablerte medier, avslutter Prestvold.