Sørnett

Spekket med talenter

F.v: Thom Hell, Mikhael Paskalev, Jonas Alaska og Billy Van. Foto: Magnus Nødland Skogedal

F.v: Thom Hell, Mikhael Paskalev, Jonas Alaska og Billy Van. Foto: Magnus Nødland Skogedal

Gårsdagens konsert begynte med Hell og endte i himmelen.

Publisert:

En fullsatt konsertsal i Kilden kan nok skremme vettet av de fleste artister, men ingen av gårsdagens trubadurer lot seg skremme. Fem lokale artister fikk 20 minutter hver på scenen i "From Hell To Alaska". Thom Hell fikk æren av å starte kvelden, og han var ikke vanskelig å be. Med sin splitter nye låt "You" satte han standarden for en herlig kveld på Odderøya. Hell kommer ut med ny plate neste mandag, og han spilte flere av sangene fra sitt nye album. Hans mor hadde også bedt ham om å spille en av hans eldre hits, dermed fikk publikum oppleve den nydelige "Over You". Før Hell gikk av scenen kom Urørt-vinner Mikhael Paskalev og kveldens headliner Jonas Alaska frem for å kore på enda en av Hells nye låter, "As Long As".

Flere instrumenter

Hanne Kolstø er fra Sykkylven, men har blitt omfavnet av Sørlandet. Hun viste fra første stund hvorfor hun ble tildelt kunstnerstipend av kommunen. Hennes bruk av looping og effektpedaler skaper noe helt unikt. Kolstø brukte både tamburin, glass, et lite keyboard og sin paljettdekorerte gitar for å bygge opp låtene sine. På sin siste låt ba hun om hjelp fra publikum, noe de var villig med på. Hele salen klappet taktfast rytmen i sangen, og Kilden fikk tydelig vise frem sin akustikk. For en artist!

[img57381_2LM]

Venndølen Erlend Ropstad var neste mann ut. Ropstad ble spurt om å steppe inn for Helene Bøksle, som hadde halsproblemer. Ropstad har lenge sunget det han kaller "lovesongs in english", men synger nå viser på norsk. Tekstene hans er både vittige og alvorlige, med mange stedsreferanser fra Vennesla. Mange ganger vekket han latter i salen, og viste tydelig at Kilden ikke er for stor for ham. Hans rå og jordnære stemme kan skifte fra høye rop til fløyelsmyk hvisking, uten å miste grep på publikum.

Låtsnekker

Erik Faber fikk i går fri fra jobben Kilden, slik at han kunne spille i Kilden. Musikeren jobber som kulissnekker på West Side Story, men fikk briljere i en annen sal denne kvelden. Med seg hadde han blant annet Bernt Andre Moen på flygel. Moen spiller også i bandet Shining, som har vunnet Spellemannspris for innovasjon. Faber åpnet med låten "Wake by your day" fra albumet "Passages". Det er ingen tvil om at Faber har med seg dyktige musikere på scenen, men det er synd at de ikke gjør mer ut av sine tilmålte 20 minutter. Det er flott musikalsk, men Faber blir sittende på en barkrakk hele tiden. Det ble tid til nye sanger, men også hits som "Yesterday's Call".

Store Alaska

[img57381_3RM]

Etter fire flotte artister kom kveldens headliner, Spellemannvinner Jonas Alaska, ut på scenen. Mannen fra Åmli sa at han var litt nervøs for stemmen, men det la ingen demper på hans opptreden. Radiohiten "October" ble nydelig fremført, og etterpå kom kjæresten Billie Van og Mikhael Paskalev frem for å kore på låten "I don't think I love you anymore". På denne tiden var konserten godt over sin tilmålte tid, og Jonas selv kommenterte at "Nå ser pappa på klokka", før han fortsatte med den nydelige "Morning Light". Som sin siste låt fremførte han "Talkin' Swine Flu Blues", en komisk sang om panikken rundt svineinfluensa.

Som et ekstranummer kom Thom Hell, Jonas Alaska, Mikhael Paskalev og Billy Van ut på scenen igjen, og fremførte en nydelig cover av Neil Youngs "Birds". En time på overtid endte konserten med stående applaus fra 1030 publikummere. Dette var en nydelig kveld, spekket med talenter. Det lover godt for musikken fra Vest-Agder.