Sørnett

Spisstalentets høydepunkt

Dardan Dreshaj (19) ser lyst på fremtiden i Start-trøya og håper på å starte flere kamper denne sesongen (foto: Andreas Haakonsen)

Dardan Dreshaj (19) ser lyst på fremtiden i Start-trøya og håper på å starte flere kamper denne sesongen (foto: Andreas Haakonsen)

Mandag var det siste vi så av en strøken gressmatte inne på Sør Arena, men det var en spiller som vi definitivt kommer til å se mye mer av, spisstalentet Dardan Dreshaj. – Utrolig moro sier hovedpersonen selv.

Publisert:

Etter en fartsfylt fotballkamp vant IK Start hele 3-0 og spesielt en spiller sitter igjen med en bedre følelse enn andre.

- Jeg sitter igjen med en veldig god følelse, vi vinner 3-0 og hele laget viser at vi holder Tippeliganivå og at vi kan slå hvem som helst. Vi rundspilte Glimt rett og slett. Det var kjempemorsomt å få sjansen fra start og det gav absolutt mersmak, forteller unggutten ivrig.

Dreshaj noterte seg for en målgivende pasning på 2-0 målet til IK Start og trener Mons Ivar Mjelde er meget fornøyd med spisstalentet.

- Innsatsen til Dardan er upåklagelig, hans første kamp fra start på dette nivået og så gjør han en så absolutt godkjent kamp. Det viser vel at vi gjorde rett med laguttaket, sier treneren.

- Hvorfor fikk Dreshaj sjansen?

- Det var ut ifra det kampbildet jeg regnet med, jeg så for meg at vi kom til å styre kampen og ville spille mye mot etablert forsvar. Hvis vi sammenligner Christian Tveit og Dardan, så er Dardan enda flinkere til å finne de små rommene og være spillbar. Vi prøvde dem sammen på trening, og det var Dardan som fungerte best sammen med Matthias Vilhjalmsson, forteller Mjelde.

Dreshaj mener selv at han burde ha scoret i oppgjøret mot Glimt.

- Jeg burde ha scoret. Men jeg synes første omgangen var bra, mens i andreomgangen dabbet det litt av, men alt i alt er jeg veldig fornøyd med egen innsats, sier Dreshaj.

Dardan på topp mot Bærum?
IK Start møter Bærum til ny kamp i Adeccoligaen den 3. juni og Start mangler fortsatt sin faste spiss, Espen Hoff. Mons Ivar Mjelde utelukker ikke at vi får se en ung og sulten Dreshaj fra start i neste kamp også.

[img67879_2LS]

- Sjansene er selvfølgelig tilstede, vi har en Hoff ute med skade og jeg kan derfor ikke se noen store grunner til å forandre så mye på laget, et lag som fungerte utmerket sammen i går, sier lagets trener og legger til;

- Dardan er en notorisk målscorer, han har den evnen med å bare «dukke» opp på rett sted til rett tid og han har en god dødballfot som gir oss en litt ekstra spisskompetanse i laget.

- Jeg håper jo å starte flest kamper som mulig, og prestere godt i de mulighetene jeg får. Hvis jeg får sjansen igjen vil jeg gi alt og jobbe hardt for laget, avslutter 19-åringen.