Sørnett

Start forsterker laget med finsk landslagsspiller

Starts finske nysignering på pressekonferanse. Roy Emanuelsen (t.v.), Tapio Heikkilä og Starts trener Steinar Pedersen. Foto: Petter Solholt Olsen

Starts finske nysignering på pressekonferanse. Roy Emanuelsen (t.v.), Tapio Heikkilä og Starts trener Steinar Pedersen. Foto: Petter Solholt Olsen

Steinar Pedersen presenterte ny finsk midtstopper Tapio Heikkilä (25) på pressekonferanse på Sør Arena mandag.

Publisert:

– Jeg ser frem mot å komme i gang, og til å møte mine nye lagkamerater. Det føles veldig bra, sier Tapio Heikkilä.

Han ble i dag presentert som Starts aller nyeste tilskudd til troppen. Heikkilä blir med det tildelt en gul drakt med nummer tre på ryggen.

God i duell- og pasningspill

Den finske midtstopperen spilte fjorårssesongen i finske HJK Helsinki, og har to landskamper for det finske landslaget. Han gleder seg til å komme i gang for gultrøyene, og føler han har mye å bidra med.

– Mine beste kvaliteter er pasningspillet og duellspillet, forteller Heikkilä, og legger til at han er storfornøyd med Sør Arena, og det han har sett frem til nå.

Han sier at tidligere Start-spiller, Markus Heikkinen, varmt har anbefalt Start, og sagt mye bra om klubben.

Håper Heikkilä tar kommando

Steinar Pedersen har stor tro på den nye spilleren, og tror han kan utgjøre en forskjell fra første stund.

– Vi har lett etter en som kan ta kommando i bakre ledd. Heikkilä er en spillende midtstopper, og han kjenner det skandinaviske systemet meget godt.

Finnen kom gratis til Start, og signerte i dag under på en treårskontrakt. Pedersen kan fortelle at den tidligere Helsinki-spilleren skal kastes rett inn i treningshverdagen med fysisk økt på Spicheren allerede i dag.

– I morgen blir hans første trening med laget. Han er et tilskudd i gruppen, som vi håper skal bli svært slagkraftig når ligaen starter opp igjen, sier Pedersen.