Sørnett

Start må reise kjerringa

UTFORDRING: Mons Ivar Mjeldes Start er i motbakke. Foto: Esben Sand Aasen.

UTFORDRING: Mons Ivar Mjeldes Start er i motbakke. Foto: Esben Sand Aasen.

Med bare ett poeng på de siste fire kampene er Start i fritt fall. Nå venter det derby mot Viking på søndag.

Publisert:

 

Som følge av Widerøe-streiken måtte Start-spillerne sette seg på buss til Bergen for torsdagens kamp mot Brann. Det ble heller ingen behagelig opplevelse for sørlendingene på Brann Stadion, for laget gikk på sitt tredje strake bortekamp og står nå med ett poeng på de siste fire kampene.

Bergenserne vant 2-0 og gikk selv opp på en andreplass, mens de sendte Start ned på en 11.plass. Nå blinker varsellampene i Kristiansand for det nyopprykkede laget, som i forkant av sesongen uttalte at de gikk for en plassering på øvre halvdel.

Søndag kveld er det rivalen fra Rogaland, Viking, som gjester det grønne kunstgresset på Sør Arena. De ligger fire poeng foran Start på en sjetteplass. Når snart en tredjedel av sesongen er spilt, er de gule og svarte avhengige av seier over Viking for ikke å havne i nedrykkssummpa før vi har skrevet juni.

Vant i vinter

Start og Viking møttes allerede i en treningskamp i februar. Start vant da 3-2, men slapp inn to mål etter å ha ledet med tre mål. I nedrykkssesongen for to år siden vant faktisk Start 4-0 over de marineblå rogalendingene, men av det tre målscorerne er det bare Espen Hoff som er igjen.

Sånn sett har Start et lite psykologisk overtak. Statistikken fra kampene i Kristiansand kunne imidlertid ikke vært jevnere, for etter krigen har lagene vunnet tolv kamper hver, mens like mange har endt uten vinner.

Totaltsett har Viking et overtak historisk sett, for på lagenes 73 kamper etter krigen, har vikingene vunnet 30 av oppgjørene. Start står som seiersherre i 22 av dem, mens lagene har spilt uavgjort 21 ganger.

Søndag kl. 19 sparkes derbyet i gang som rundens hovedkamp på TV2. Sørnett kommer tilbake med referat og reaksjoner når bataljen er ferdigspilt.