Sørnett

Start-spillere til Uganda

Hveår reiser Start-spillere til Uganda med Strømmestiftelsen. Her fra turen i 2013. Espen Børufsen (f. v.), Rolf Daniel Vikstøl og Amin Nouri Foto: Start Life Support

Hveår reiser Start-spillere til Uganda med Strømmestiftelsen. Her fra turen i 2013. Espen Børufsen (f. v.), Rolf Daniel Vikstøl og Amin Nouri Foto: Start Life Support

Tre Start-spillere reiser før jul til Mbale i Uganda for å hjelpe mennesker vekk fra gater og fattigdom.

Publisert:

- Jeg har ganske store forventninger. Det er jo ikke den koseligste turen du kan dra på, men du får mange inntrykk og opplevelser, sier førstereisgutt Lars Jørgen Salvesen.

 

I tillegg til Salvesen deltar også Mathias Rasmussen og John Olav Norheim.

 

Start Life Support drar snart på den årlige turen til Uganda og byen Mbale sammen med Strømmestiftelsen.

Rådgiver Lars Saaghus i Strømmestiftelsen forteller at mange av de barn og unge som har vært med  på prosjektet, får et bedre liv i etterkant.

[img135262_2RS]

 

 

 

 

 

 

 

- Prosjektet bidrar til å få 16-, 17- og 18-åringer vekk fra gata, og at de heller får skoleplass og utdanning. Slik at de har et fundament å bygge livet på, sier Saaghus.

Forskjellige inntrykk

Starts kaptein Rolf Daniel Vikstøl var med på turen for to år siden.

- Det er mye forskjellige inntrykk. Det er fra det helt fantastiske, med et flott land og veldig mye forskjellig å se. Så er det selvfølgelig mye sterke inntrykk når det er snakk om gatebarn, sier Vikstøl.

- Jeg gleder meg, samtidig som jeg veldig spent på det jeg møter. For jeg tror jeg kommer til å få mange sterke inntrykk, men det er jeg forberedt på, sier Salvesen til Sørnett.

[img135262_3RS]

Større interesse

Rolf Daniel Vikstøl har for øvrig blitt mer engasjert i bistand etter turen for to år siden.

- Jeg har blitt med i styret til Start Life support, og er med og bestemmer hvem som skal ned, og hva pengene skal gå til. For det å være der nede gav meg utrolig mye, sier Vikstøl.