Sørnett

Start tar imot Vålerenga på fotballens nasjonaldag

Tigerberget er klare for 16.mai kamp. Foto: Flickr

Tigerberget er klare for 16.mai kamp. Foto: Flickr

- Vi lager liv på tribunen enten det er 16.mai eller 4.april, sier presseansvarlig Kenneth Mayer i Tigerberget.

Publisert:

16.mai er fotballens nasjonaldag, og pleier å være en dag det kommer masse folk på stadion. IK Start fikk i år hjemmekamp mot Vålerenga, og presseansvarlig i Tigerberget, Kenneth Mayer, er fornøyd med oppsettet.

- I fjor hadde vi bortekamp mot Odd  i Skien, så det er fint å få hjemmekamp i år. sier Mayer. Han både håper og tror det kommer flere folk på stadion enn tidligere i år.

- Jeg håper selvfølgelig på fulle tribuner med tanke på at det er 16.mai. Det hjelper også at det er Vålerenga som kommer på besøk. Vi skal sette vårt preg på kampen med å lage det livet vi kan enten det er 16.mai eller 4.april, sier Mayer.  

Det er en skandale

Så langt i sesongen vitner resultatene om at Start kommer til å kjempe i nedre halvdel av tabellen. Etter å ha åpnet lovende har det buttet litt imot de siste kampene. Det overrasker ikke Kenneth Mayer.

- De siste kampene har vært skuffende. Men vi har åpnet sånn vi har gjort de siste sesongene. Jeg syns også det har virket litt fantasiløst når det butter imot, sier Mayer.

- Hva syns du om at de yngre ikke slipper til?

- Personlig syns jeg det er en skandale og spesielt i cupkampene. Der skal vi vinne selv om vi har en gjeng med juniorer på banen. Det har virket litt planløst, mener Mayer.  

Setter alltid preg på kampen

I Vålerenga har det sett betraktelig bedre ut i år. De nye kjøpene innfrir og laget ligger til nå på en 5.plass i Tippeligaen. Talsmann for Klanen, Erling Rostvåg, mener at det sportslige har gått over forventet.

- Det har gått veldig bra. Det har kommet mange talenter inn som har innfridd over all forventing. Det er moro å heie på Vålerenga for tiden, og kult å se spillerne gi alt på banen, sier Rostvåg. Han gleder seg til kampen, men innrømmer at han gjerne skulle ønsket at kampen ble spilt nærmere Oslo.

- Skulle heller sett at vi møtte et lag som var nærmere. Det er folk som har forpliktelser hjemme på 17.mai. Da er det ikke gunstig å komme hjem rundt fire på natten, sier Rostvåg. Men han lover at Klanen kommer mannsterke og han tror at opptil 300 Vålerenga supportere møter opp og setter sitt preg på kampen.

- Vi er klanen. Vi skal alltid sette preg på kampen.