Sørnett

Start tjener på å senke billettprisene

Det er slike bilder klubben ønsker å se fra Sør Arena denne høsten. Det lover foreløpig veldig godt. Foto: Arkivfoto

Det er slike bilder klubben ønsker å se fra Sør Arena denne høsten. Det lover foreløpig veldig godt. Foto: Arkivfoto

Mens spillerne på banen sørger for poeng renner også pengene inn i klubbkassa for Start. Publikum er på vei tilbake til Sør Arena, og mot Sarpsborg 08 neste søndag er et nytt billettstunt på gang.

Publisert:

IK Start vant i går 3-2 borte mot Tromsø i tippeligaens 25. spillerunde. Dette førte laget opp på 10. plass med 31 poeng. Med seier på Sør Arena søndag er ny eliteseriekontrakt langt på vei ned i lommen til trener Mons Ivar Mjelde. Både han og administrasjonsjef Even Øgrey Brandsdal har god grunn til å smile om dagen.

- Det er bare å takke sponsorene for at vi fikk muligheten til å senke billettene mot Sogndal. Når de gir oss økonomisk støtte kan vi ønske publikum velkomne til Sør Arena for en veldig god pris. Og med en dobling av tilskuerantallet kontra kampen før (10 345 mot 4 982 Sandes Ulf red.anm) var tilbakemeldingene veldig gode fra publikum, og alle som interesserer seg i Start.

Tjente på stunt

Selv med en billettpris på 50kr mot Sogndal forrige søndag tjente Start nærmere 400 000 på de ekstra tilskuerne mot Sogndal. Til vanlig ville en kamp med 5500 tilskuere gitt omtrent den samme inntjeningen. Inntektene blir langt høyere på Sogndalkampen om man legger til sponsorenes hjelp på billettmellomlegget. Mot Sarpsborg 08 er det igjen nye tiltak for å fylle opp setene på Sør Arena. Da kan hver sesongkortholder ta med seg en person på sin billet gratis inn.

- Det strømmer inn billettbestillinger fra sesongkortholdere med dette tilbudet, og vi ønsker at alle benytter seg av dette tilbudet, sier Brandsdal.

Trykk i kioskene

Driftskoordinator for kiosksalg, Terje Eriksen, kan bekrefte at det var stor trafikk i utsalgsstedene deres på kampdag.

- Vi opplevde en økning på rundt 80-100 prosent av vanlig salg. Nå folk kommer på Sør Arena så handler de, og det er veldig gledelig. Men det viktigste er at vi har folk på tribunene.