Sørnett

Start vet hva som er problemet defensivt

Mons Ivar Mjelde etter tirsdagens trening.                         Foto: Ron Henning Sundvor

Mons Ivar Mjelde etter tirsdagens trening. Foto: Ron Henning Sundvor

Etter åtte innsluppede mål på to kamper, trenes det hardt i Start forsvaret.

Publisert:

Start har slitt defensivt i år, og slapp inn fire mål mot både Vindbjart og Molde. Trener Mons-Ivar Mjelde sier at laget er klar over hvor problemet ligger.

- Det handler ikke bare om den bakre fireren, for det handler om at laget må jobbe sammen som en enhet. Vi har ikke vært samlet nok. Vi har trent på det i vinter, og vi jobber med det hele tida, sier Mjelde.

Han sier at de er nødt til å forbedre forsvarsspillet, ikke bare for å unngå baklengsmål, men også fordi treneren mener at et stabilt forsvar er grunnlaget til et bra angrepsspill.

Starts nye midstopper, Alex De John, er enig med Mjelde om at det ikke bare er den bakre firerens feil, og at hele laget må opptre bedre, men han ser også andre problemer:

- Vi har vært veldig sårbare på dødballer så langt, og jeg tror det har mer med hva som sitter i hodene våre enn ferdighetene, så vi må bare ta oss sammen. Jeg tror vi er mye bedre enn det vi har vist til nå defensivt, sier amerikaneren.

Fokus på seg selv

Start ligger foreløpig på en 11. plass med åtte poeng på syv kamper, og har med det dobbelt så mye poeng som Tromsø som ligger på øverste nedrykksplass, og syv poeng mer enn Bodø-Glimt som de møter i kveld.

- Selv om vi er i nedrykksstriden blir vi ikke glade for å se de lagene under oss gjøre det dårlig. Vi holder fokus på oss selv, så er det opp til oss selv å holde oss i Tippeligaen, sier Mjelde.

Han sier at de er middels fornøyd med sesongen så langt, ettersom tapene har kommet mot tre av de beste lagene i serien, og siden hjemmeformen har vært bedre enn de forrige årene.

Ingen unnskyldning

Start har slitt med skader så langt i sesongen, blant annet er Jesper Mathisen ute resten av sesongen. Mjelde mener derimot at det ikke går an å skylde på det.

- Alle lag får skader, og det handler bare om å ha stort tropp. Selvsagt er en litt uheldig, men de to siste kampene kan vi ikke si at gikk dårlig på grunn av skader.

 

[img127249_2LM]