Sørnett

Stiftelsen Arkivet forventer 15 millioner

Stiftelsen Arkivet regner med å motta flere millioner til å utvide sin satsing. Foto: Arkiv.

Stiftelsen Arkivet regner med å motta flere millioner til å utvide sin satsing. Foto: Arkiv.

Direktør Audun Myhre i Stiftelsen Arkivet blir overrasket dersom ikke bedriften mottar et solid beløp.

Publisert:

 

- Vi regner med at lekkasjene vi har hørt tidligere blir bekreftet i statsbudsjettet i morgen. Vi har fått signaler om 15 millioner kroner i støtte og blir overrasket dersom vi ikke får det. Jeg tror det skal ganske mye til for å ikke få de pengene, sier Audun Myhre, direktør ved Stiftelsen Arkivet.

Beløpet skal gå til en ombygning av Stiftelsen Arkivet, som holder til i de gamle Gestapo-lokalene fra 2. verdenskrig i Kristiansand. I fjor mottok Stiftelsen Arkivet 8,7 millioner til sitt arbeid fra statsbudsjettet..

Politisk besøk

- Norunn Tveiten Benestad fra Høyre har vært og besøkt oss tidligere. Hun fortalte at vi kunne vente oss 15 millioner, forteller Myhre, som også har hatt besøk av Anniken Huitfeldt (Ap), leder for Utenriks- og forsvarskomiteen på Stortinget.

Stiftelsen Arkivet har tidligere i år kjøpt nabobygget sammen med Røde Kors i Vest-Agder. Ønsket er å slå sammen dette byggene med de eksisterende lokalene for å øke satsingen. Stiftelsen Arkivets håp er at utbyggingen skal gi større rom for menneskeverd.

Håper på nytt senter

Myhre avslører også at Stiftelsen Arkivet har et ønske om mer penger enn de 15 millionene til ombygningen. Arkivet ønsker også å opprette et nasjonalt historisk krigsseiler-senter.

- Vi ønsker å gjøre krigsseilerhistorien tilgjengelig for publikum. Vi blir positivt overrasket om vi får penger til dette fra statsbudsjettet i morgen. Vi regner heller med at vi må forhandle om dette i ettertid, uttaler Myhre.

Han håper at jobben med et krigsseiler-museum kan begynne allerede i høst.

- Det vil bli et nasjonalt museum for alle, sier Myhre.

Stiftelsen Arkivet har mye kunnskap om krigsseiling og forfatter Jon Michelet har brukt deres historier for å skrive sine bøker om krigsseiling. Lørdag kommer den kjente forfatteren til Stiftelsen Arkivet for å presentere sin fjerde bok i serien "En sjøens helt".