Sørnett

Stor oppmerksomhet om 14 arbeidsdager

Klar for ny jobb: Inga Marte Thorkildsen. Foto: Sørlandet Sykehus HF.

Klar for ny jobb: Inga Marte Thorkildsen. Foto: Sørlandet Sykehus HF.

Sørlandets sykehus slår på stortromma for å markere at eks-statsråd Inga Marte Thorkildsen er engasjert for å jobbe i 14 dager.

Publisert:

- Inga Marte Thorkildsen er for de fleste kjent som politiker, men hos oss kommer hun til å jobbe mest med samhandling og strategiske oppgaver, sier Siri Gjesdahl, som er leder for BarnsBeste, et nettverk som jobber for barn som pårørende.

Selv om Siri Gjesdal er begeistret over å ha fått den tidligere SV-statsråden med på laget, er realiteten av Thorkildsen skal jobbe svært lite for å bedre barns situasjon. Hennes engasjement begynner 20. januar og varer ut april. Siden hun bare skal ha 20 prosent stilling, betyr det at hun kun skal jobbe for BarnsBeste 14 arbeidsdager.

Årsaken til at Inga Marte Thorkildsen bare skal jobbe ut april, er at hun sikter seg inn på en jobb i FN-systemet. Fra 1. mai ønsker den tidligere barneministeren å være tilgjengelig for et FN-oppdrag knyttet til barn og prostitusjon.

– Jeg tror Inga Marte kommer til å få gjort mye for oss i løpet av kort tid, sier Siri Gjesdal.

Selv om Inga Marte Thorkildsen bare skal jobbe i underkant av 14 arbeidsdager for BarnsBeste, har norsk presse gitt stor oppmerksomhet til denne «ansettelsen». Andre norske nettaviser har skrevet dette om saken: [faktaboks]