Sørnett

Store skiller mellom håndball- og fotballinntekter

Det er store økonomiske forskjeller på å være fotballspiller på øverste nivå og håndballspiller på øverste nivå på Sørlandet.

Publisert:

Fra den best betalte håndballspilleren på Våg Vipers til den best betalte i IK Start skiller det 1,2 millioner kroner. Bernt Hulsker fikk 1,5 millioner inn på konto, og ble Starts best betalte spiller i 2009. Birgit Van Os, som var Våg Vipers best betalte spiller i fjor, fikk beskjedne 320 000 kroner for hennes bidrag i Våg Vipers.

Fjorårssesongens store profiler: Lindy Taraldsen, Ingunn Birkeland og Veronica Kristiansen tjente til sammen 265 303 kroner, 4000 kroner mer enn Rune Nilsen som ikke spilte èn seriekamp i 2009.

Det er dog mer lønnsomt å være i støtteapparatet enn å være spiller i en håndballklubb. Knut Tørum tjente 1,4 millioner for å sikre en 9. plass til IK Start, mens Peder Langfeldt fikk 557 000 for å sikre en 8. plass for Våg Vipers.

Assistenttreneren til Vipers tjener derimot bedre enn sin motpart i Start. Morten Daland tjente 37 000 mer enn Knut Tørums høyre hånd, Frode Fredriksen.