Sørnett

Storsatsing på næringslivet på Lund

Deleier av Restaurant Skrubbsulten, Brynhild Johnsen, sammen med kjøkkensjef Anders Tjelta, foran det nye lokalet til Restauranten. Foto: Lilli Storrønningen.

Deleier av Restaurant Skrubbsulten, Brynhild Johnsen, sammen med kjøkkensjef Anders Tjelta, foran det nye lokalet til Restauranten. Foto: Lilli Storrønningen.

Det har blitt et større fokus på urbanisering av bydelene i Kristiansand, blant annet på Lund. Deleier av den snart nyåpnede Restaurant Skrubbsulten på Marvika Torv, Brynhild Johnsen, mener at vi trenger å satse på bydelene.

Publisert:

Restaurant Skrubbsulten skal bli åpnet rett etter 17. mai på Lund, av eierne Frank Nystad og Brynhild Johnsen. Deleier Johnsen forteller at det ikke var planlagt å åpne et sted på Lund.

-Vi drev et sted både på Søgne og Tinheia, og hadde i utgangspunktet ikke planlagt å åpne en restaurant til, men så kom vi i kontakt med utleier, Kristiansand Næringsselskap AS. Etter dette begynte vi å gå i samtaler, og landet på en avtale, sier hun.

Johnsen tenker at det er et godt marked for restauranter på Lund.

-Vi har troa på at markedet blir større og større. Jeg tenker at det vil bli et type treffpunkt for mennesker i alle aldere. Det blir en naturlig miks med mennesker, forteller hun.

 

[img232866_2RM]

Satse på bydelene
Johnsen mener at det er viktig at det må være rom for å bygge ut næringslivet og kulturlivet i bydelene.

- Vi trenger absolutt å satse på bydelene. Alt må ikke skje i sentrum. Det er viktig at folk ikke trenger å forflytte seg så langt, for å ha en møteplass, og kan gjøre nettopp dette i nærmiljøet. Spesielt når det blir satset så mye på bolig, så trenger folk et treffpunkt, sier hun.

Videre forteller Johnsen at hun har et positivt inntrykk av bedriftene som er på Lund.

-Du ser hvor mye det trekker til seg folk. Vi var her på en søndag og malte inne på lokalet til Restaurant Skrubbsulten, og merket hvor mye puls og liv som var i området her. At det blir et naturlig treffpunkt for Lund-folket på Marvika Torv, det er det ikke noe tvil om, forteller hun.

 

[img232866_3LM]

Initiativ fra private
Leder for by- og stedsutviklingsutvalget, Ole Magne Omdal, forteller at han er positivt innstilt til å utvikle møteplasser i bydelene i Kristiansand.

-Hvis det er et behov for innbyggerne å ha en plass å komme sammen på, som på Restaurant Skrubbsulten på Lund, så tror jeg dette er veldig lurt, sier han.

Det er ikke bare restauranter Omdal tenker er viktig å utvikle i bydelene.

-Jeg tenker at det er viktig å legge mer vekt på plasser som byhager, og legge til rette for møteplasser, sier han.

For øyeblikket forteller Omdal at det ikke er noen pågående politiske prosjekter, som omhandler urbanisering av Lund. Dette har blitt tatt over av Kristiansand Næringsselskap AS, som er i gang med arbeidet på Marvika Torv.

-Jeg kjenner ikke til noen prosjekter fra kommunen sin side. For øyeblikket er det private som tar initiativ, og legger det inn i sine reguleringsplaner. Det er mye som skjer på Lund, og de som driver byutvikling legger til rette for dette, sier han.

 

[img232866_4LF]

Et stort prosjekt
Jan Omli Larsen, Administrerende direktør for Kristiansand Næringsselskap AS, forteller at Lund og Marvika har vært et langvarig prosjekt.

-Det er et område Kristiansand kommune har prøvd å utvikle i flere tiår, sier han.

Etter at Kristiansand Næringsselskap AS tok over prosjektet, ble Marvika Torv første del av planen deres. Det skal komme 67 Leiligheter fordelt på tre bygg, hvor butikker og møteplasser skal være i første etasje av byggene.

-Vi har satt i gang på Marvika Torv som første byggetrinn. Dette er en del av en stor transformasjon av bydelen. Vi har vært opptatt av urbane kvaliteter, og hatt stort fokus på fellesarealene mellom byggene også. Området er til sammen på 300 000 kvadratmeter, som er veldig stort i Kristiansand, forteller han.